![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Hayata dair | |
| |
|
| Sayfa 3 Sonraki >> |
|
|
| Yazar | Mesaj |
|
slasher84
Groupie
Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 127 |
![]() Konu: bayanlar yazılımda başarılı olabilirler mi?Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2008 Saat 09:37 |
|
yazılım sektöründe yeni biri olarak bu konu hakkındakı görüşlerinizi öğrenmek istiyorum arkadaşlar... |
|
|
|
|
ekilmen
Admin Group
Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 175 |
![]() Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2008 Saat 10:10 |
|
Yazılım cinsiyet ayrımından çok;
Dikkat, Deneyim, Sürekli gelişime açık olma, Çoğu zaman Uykusuz geceler ve Stressle başa çıkma gibi şartları olan bir meslektir bu konularda bir sıkıntın yoksa ve azimliysen yazılımda başarıya ulaşabilirsin...
Çalışmalarında Başarılar...
|
|
|
|
|
slasher84
Groupie
Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 127 |
![]() Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2008 Saat 13:29 |
|
teşekkür ederim :) eet başarılı olmak için çalışmak şart bunun için elimden geleni yapıorum.
|
|
|
|
|
yesilvadi
Groupie
Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 151 |
![]() Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2008 Saat 13:52 |
|
bazen seyehat etme mecburiyeti oluyor. bunun kolayca kabullenebilecek
yeri geldiğinde gittiği yerde çok kötü şartlarda kalabilecek gece geç saatlere kadar dır-dır etmeden çalışabilecek olmadık zamanlarda ben hamileyim bana iş vermeyin demiicek ben bayanım bana yüklenmeyin demiicek bana pozitif ayrımcılık yapın demiicek yardım isterken kırıtmayacak çalışma arkadaşlarını -aklınıza gelen her türlü şekillerde- kışkırtmayacak dedikodu yapıp hem performansı düşürmeyecek çalışma arkadaşlarını birbirine düşürmeyecek .. olduktan sonra kadın erkek farketmez, aklı başında herkes yazılım veya benzeri bir alanda başarılı olabilir. ama kimse kusura bakmasın bunlardan veya aklıma gelmeyen bazı meselelerden kimine bayan arkadaşlar daha çok takılıyorlar (erkeklere nispeten). o yüzden proje yöneticileri bayan yazılımcı alırken biraz daha dikkatli oluyor olabilir ki ben dikkat ederdim. ayrıca benim gözlemlediğim kadarıyla bayanlarda büyük bir yönetme hırsı var. bu tür hırslı kişilerin ben yanımda, altımda, üstümde çalışmasını asla istemem. bu detayı da yöneticiler gözden kaçırmıyorlardır. |
|
|
|
|
slasher84
Groupie
![]() Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2008 Saat 14:01 |
|
bence bu saydıklarını erkeklerden de yapanlar var...mesela dedikodu... erkekler hiç mi dedikodu yapmıolar..ben çok şahit oldum bi erkeğin dedikodu yapmasına.ve kesinlikle birazda karakter meselesi bu.eğer karakterin yazılımcılığa uygunsa kadın erkek farketmio.kadınlar daha dayanıklıdır ayrıca genetik olarak bile ispatlanmıştır... |
|
|
|
|
slasher84
Groupie
![]() Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2008 Saat 14:02 |
|
Orjinalini yazan: yesilvadi
bazen seyehat etme mecburiyeti oluyor. bunun kolayca kabullenebilecek yeri geldiğinde gittiği yerde çok kötü şartlarda kalabilecek gece geç saatlere kadar dır-dır etmeden çalışabilecek olmadık zamanlarda ben hamileyim bana iş vermeyin demiicek ben bayanım bana yüklenmeyin demiicek bana pozitif ayrımcılık yapın demiicek yardım isterken kırıtmayacak çalışma arkadaşlarını -aklınıza gelen her türlü şekillerde- kışkırtmayacak dedikodu yapıp hem performansı düşürmeyecek çalışma arkadaşlarını birbirine düşürmeyecek .. olduktan sonra kadın erkek farketmez, aklı başında herkes yazılım veya benzeri bir alanda başarılı olabilir. ama kimse kusura bakmasın bunlardan veya aklıma gelmeyen bazı meselelerden kimine bayan arkadaşlar daha çok takılıyorlar (erkeklere nispeten). o yüzden proje yöneticileri bayan yazılımcı alırken biraz daha dikkatli oluyor olabilir ki ben dikkat ederdim. ayrıca benim gözlemlediğim kadarıyla bayanlarda büyük bir yönetme hırsı var. bu tür hırslı kişilerin ben yanımda, altımda, üstümde çalışmasını asla istemem. bu detayı da yöneticiler gözden kaçırmıyorlardır. bence sen böle söylerken bile ayrımcılık yapmışsın arkadaşım...
|
|
|
|
|
KaRDeLeN_42
Newbie
Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2008 Saat 21:29 |
|
bayanlardan çokda güzel yazılımcı olur |
|
|
|
|
slasher84
Groupie
![]() Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2008 Saat 10:03 |
|
kesinlikle...
|
|
|
|
|
yesilvadi
Groupie
Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 151 |
![]() Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2008 Saat 10:23 |
|
sinem hanım eğer dediğiniz gibi ayrımcılık yaptıysam affınıza sığınıyorum istemeden yapmışımdır.
siz sordunuz bayandan yazılımcı olur mu diye. ben de konuları o tarafı değerlendirerek sayınca bunların sadece kadınlarla alakalı olduğunu düşündüğümü sandınız herhalde. evet bunların bazısı karakterle alakalı, kadını erkeği yok. ama soruyu zaten siz kadın tarafından sorunca sırf kadınlar için söylenmiş diye düşünmüş olmalısınız. orada yazıyor zaten pekala kadınlardan "da" (bu "da" ya bile gerek yok ya neyse) iyi yazılımcı olur diye. genetik olarak kadınların daha dayanıklı olduğu ispat edilmiş diyorsunuz evet genetiktenten anlamam ama kadınların sabrını çok iyi biliyorum. ancak bunu söylerken bile içinizde bir tereddüt olmasa kadınlardan iyi yazılımcı olur falan diye sormazdınız. darılmayın hemen ben de olur diyorum zaten. benim yazdıklarıma bile ayrımcılık yapmışsın diyorsanız size sadece tereddütlerinizden kurtulun diyebilirim. zira ben size ne dersem diyeyim bu endişeler yüzünden bana olumsuz bir şeyler söyleme durumunda kalıyorsunuz. konyalı arkadaşım KaRDeLeN_42 hoş geldiniz. evet haklısınız bayanlardan çok güzel yazılımcı olur. güzel kadından güzel yazılımcı olur :) şaka bir yana bayan arkadaşların bu meslekten anlamamaları başarılı olamamaları gibi birşey çok yanlış ve zorlama bir düşünce. |
|
|
|
|
slasher84
Groupie
![]() Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2008 Saat 11:12 |
|
ben sadece bu konuda insanların ne düşündüğünü merak ettiğim için bu konuyu açtım...tereddüt etmiyorum tabii ki de sadece insanların bu konudaki fikirlerini merak ettim.çünkü çevremde kadın yazılımcı sayısı az daha çok erkekler bu sektördeler.gerçi her sektörde maalesef erkek sayısı fazla ki bu da erkek egemen bir toplumda yaşadığımız için olsa gerek...
|
|
|
|
|
seser
Senior Member
Kayıt Tarihi: 04 Temmuz 2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3191 |
![]() Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2008 Saat 10:54 |
|
Orjinalini yazan: slasher84
ben sadece bu konuda insanların ne düşündüğünü merak ettiğim için bu konuyu açtım...tereddüt etmiyorum tabii ki de sadece insanların bu konudaki fikirlerini merak ettim.çünkü çevremde kadın yazılımcı sayısı az daha çok erkekler bu sektördeler.gerçi her sektörde maalesef erkek sayısı fazla ki bu da erkek egemen bir toplumda yaşadığımız için olsa gerek... ben daha bayan yazılımcıya şahit olmadım. Sadece duydum, daha çok efsane gibi birşy bence
|
|
|
|
|
slasher84
Groupie
![]() Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2008 Saat 11:01 |
|
Orjinalini yazan: seser
Orjinalini yazan: slasher84 ben sadece bu konuda insanların ne düşündüğünü merak ettiğim için bu konuyu açtım...tereddüt etmiyorum tabii ki de sadece insanların bu konudaki fikirlerini merak ettim.çünkü çevremde kadın yazılımcı sayısı az daha çok erkekler bu sektördeler.gerçi her sektörde maalesef erkek sayısı fazla ki bu da erkek egemen bir toplumda yaşadığımız için olsa gerek... ben daha bayan yazılımcıya şahit olmadım. Sadece duydum, daha çok efsane gibi birşy bence ![]() ben efsaneyim o zaman hehehe ![]() Düzenleyen slasher84 - 02 Eylül 2008 Saat 11:13 |
|
|
|
|
seser
Senior Member
![]() Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2008 Saat 11:52 |
|
ben görmeden inanmambak bir tane daha duydum. ben görmeden inanmam.
|
|
|
|
|
sa_keles
Senior Member
Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2648 |
![]() Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2008 Saat 12:01 |
|
bende görmeden inanmam diyodum :) şimdi çaprazımda bitane var :P iyi kod yazıyor
|
|
|
www.sadullahkeles.com
"Open up your heart and let the sun shine in" |
|
|
|
|
slasher84
Groupie
![]() Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2008 Saat 15:15 |
|
Orjinalini yazan: sa_keles
bende görmeden inanmam diyodum :) şimdi çaprazımda bitane var :P iyi kod yazıyor ![]() |
|
|
|
|
avengerstyle
Senior Member
Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 570 |
![]() Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2008 Saat 17:32 |
|
Bende görmedim diyordum da , gittiğim gördüğüm konuştuğum yerlerde olunca vay be diyorum :p ama istisnalar kaideyi bozmaz mı ne öyle bişi vardı:PP işin şakası bir yana bu işin cinsiyeti yok fikrimce. Öğrenip çalışdıktan sonra her işin başarısına mutlak ulaşılır.
|
|
|
|
|
slasher84
Groupie
![]() Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2008 Saat 09:09 |
|
Orjinalini yazan: avengerstyle
Bende görmedim diyordum da , gittiğim gördüğüm konuştuğum yerlerde olunca vay be diyorum :p ama istisnalar kaideyi bozmaz mı ne öyle bişi vardı:PP işin şakası bir yana bu işin cinsiyeti yok fikrimce. Öğrenip çalışdıktan sonra her işin başarısına mutlak ulaşılır. ![]() |
|
|
|
|
cakmakmurat2000
Groupie
Kayıt Tarihi: 23 Mart 2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 216 |
![]() Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2008 Saat 13:35 |
|
Şunu da ayrıca belirtmekte fayda var ki, klavye kullanmak bayanlara daha çok yakışıyor sanki.
Bi kendi parmaklarıma bakıyorum bi de bayanınkine valla yazılımı bırakasım geliyor :D |
|
|
Murat ÇAKMAK | Elektronik Müh.
E-Posta:cakmakmurat2000{at}yahoo.com |
|
|
|
|
seser
Senior Member
![]() Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2008 Saat 13:38 |
|
Orjinalini yazan: cakmakmurat2000
Şunu da ayrıca belirtmekte fayda var ki, klavye kullanmak bayanlara daha çok yakışıyor sanki.Bi kendi parmaklarıma bakıyorum bi de bayanınkine valla yazılımı bırakasım geliyor :D
neyseki benim ellerim güzeldir. |
|
|
|
|
Zahir10
Groupie
Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 165 |
![]() Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2008 Saat 00:51 |
|
Aslında sadece yazılım alanında değil bilgisayarın bir çok alanında da bayanları isteksiz görüyorum. Ben 4 yıl önce excel i hiç bilmeden bu işime başladım ve herşeyimizi excelle tutmaya başladık. 4 yılda tüm şirketin danıştığı kişi oldum. Yanımda da 1 bayan 3 yıl çalıştı ve şimdide son bir yıldır 2. bayan çalışıyor. Yahu arkadaş bir kerede merak edip yaptğım yığınla formulllerden, makrolardan biri için bunu nasıl yaptın banada öğretirmisin demediler ya. Şimdi programcılığa başladım arada bir şirkette yazıyorum yani insan bi merak eder şu program nasıl bişey oluyor, menüleri nasıldır nerelere geldin diye, malesef yok. Pes yani, başkada birşey demiyorum.
|
|
|
Bandırma
|
|
|
|
|
meteor_86
Groupie
Kayıt Tarihi: 10 Mart 2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 117 |
![]() Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2008 Saat 14:29 |
|
elimde tuttuğum bir kaynakta programlama dillerinden olan ADA(Amerikan Savunma departmanı tarafından geliştirilen)'dan bahsederken Ada Lovelace adlı bayanın ilk bilgisayar programını yazdığı kabul edilmektedir diyor. bende okuyunca şaşırmıştım. ama öyle yazıyor. |
|
|
"Ne mutlu Türk'üm diyene!"
|
|
|
|
|
slasher84
Groupie
![]() Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2008 Saat 14:15 |
|
Orjinalini yazan: Zahir10
Aslında sadece yazılım alanında değil bilgisayarın bir çok alanında da bayanları isteksiz görüyorum. Ben 4 yıl önce excel i hiç bilmeden bu işime başladım ve herşeyimizi excelle tutmaya başladık. 4 yılda tüm şirketin danıştığı kişi oldum. Yanımda da 1 bayan 3 yıl çalıştı ve şimdide son bir yıldır 2. bayan çalışıyor. Yahu arkadaş bir kerede merak edip yaptğım yığınla formulllerden, makrolardan biri için bunu nasıl yaptın banada öğretirmisin demediler ya. Şimdi programcılığa başladım arada bir şirkette yazıyorum yani insan bi merak eder şu program nasıl bişey oluyor, menüleri nasıldır nerelere geldin diye, malesef yok. Pes yani, başkada birşey demiyorum. walla ben meraklıyım hatta soru sormaktan karşımdakini bıktırırım ![]() Düzenleyen slasher84 - 08 Eylül 2008 Saat 14:16 |
|
|
|
|
mkemals
Newbie
Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
![]() Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2008 Saat 22:00 |
|
bayanlar programcılıktan sıkılıyorlar. onlar daha çok sosyal konulara meyilliler. sıkıcı bir kutunun başında günlerce kod yazmak pek çoğuna itici geliyor.
ama onları da bu sektörde görmek isteriz.
|
|
|
|
|
slasher84
Groupie
![]() Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2008 Saat 12:04 |
|
Orjinalini yazan: mkemals
ama onları da bu sektörde görmek isteriz.
teşekkür ederiz...
![]() |
|
|
|
|
provider
Newbie
Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 18 |
![]() Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2008 Saat 12:03 |
|
Sıkılıyor ve sürekli sorunlarla baş edemiyorlar. galiba en büyük sebep bu olsa gerekki gördüğüm en yazılım kurdu bayan arkadaş msn kullanmayı biliyodu :)
|
|
|
tasarımın kod hali..
|
|
|
|
|
diciboy
Groupie
Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 183 |
![]() Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2008 Saat 12:45 |
|
Bayanlardan yazılımcı olur, ama yazılımcı bayanların şirketlerde bazen donanım işlerinide yaptıkları oluyor ( donanım ekibi şehir dışında açılışa magaza hazırlayacak bi kaç gün yok) , yani eline tornavida alıp cd romla,kasayla, kucağında yazıcıyla (okileri bilirsiniz) uraşanlarıda görünce bi tuhaf oluyor ya.
Düzenleyen diciboy - 11 Ekim 2008 Saat 14:40 |
|
|
0 - C# ögreniyorum ..
|
|
|
|
|
entegre78
Groupie
Forum kurallarına uymadığı için banlandı Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 171 |
![]() Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2008 Saat 11:46 |
|
bayanlar yazılımda istekliler ancak çok kaprisli olduklarından dolayı öğrendiklerini başkaları ile paylaşmıyorlar. Bu sorun hem onların gelişimini durduruyor hem de başkalarının onlarda bişiler görmesini engelliyor.
|
|
|
|
|
slasher84
Groupie
![]() Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2008 Saat 14:58 |
|
Orjinalini yazan: entegre78
bayanlar yazılımda istekliler ancak çok kaprisli olduklarından dolayı öğrendiklerini başkaları ile paylaşmıyorlar. Bu sorun hem onların gelişimini durduruyor hem de başkalarının onlarda bişiler görmesini engelliyor. kesinlikle bildiğimi paylaşırım :) genelleme yapmamak lazım bence ya
|
|
|
|
|
entegre78
Groupie
Forum kurallarına uymadığı için banlandı Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 171 |
![]() Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2008 Saat 17:39 |
|
Orjinalini yazan: slasher84
Orjinalini yazan: entegre78
bayanlar yazılımda istekliler ancak çok kaprisli olduklarından dolayı öğrendiklerini başkaları ile paylaşmıyorlar. Bu sorun hem onların gelişimini durduruyor hem de başkalarının onlarda bişiler görmesini engelliyor. kesinlikle bildiğimi paylaşırım :) genelleme yapmamak lazım bence ya seni tanımıyorum ama istisnalar kaideyi bozmaz |
|
|
|
|
ayt4c
Groupie
Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 101 |
![]() Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2008 Saat 10:41 |
|
sole gruplandırsak olayı bayanlar tasarım erkeklerde yazılım ile ilgilenseler gül gibi kaynaşıp gitsek ya ... :) |
|
|
|
| Sayfa 3 Sonraki >> |
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|