![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Hayata dair | |
| |
|
| << Önceki Sayfa 3 |
|
|
| Yazar | Mesaj |
|
JuniorCsharp
Senior Member
Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 380 |
![]() Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2010 Saat 19:24 |
|
bayanların programcı olması için ilk önce erkek olmaları gerekmektedir. :D
|
|
|
|
|
peaceful
Groupie
Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2010 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
![]() Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2010 Saat 09:06 |
|
Sadece ilk yorumlari okudum da bayanlar arasinda bir kenetlenme olmus.. Konu basligina bakarsak pek de anormal birsey degil aslinde bu :)
Bayanlardan gayet iyi yazilimci olur, calistigim sirkette az bayan yazilimci var ama olanlar da isini iyi yapiyor. Bayanlarin yazilimda az gormemizin sebebi yapamadiklarindan degil de ilgi meselesinden bence.. Ilgilenilirse, calisilirsa kadin-erkek herkes yapabilir.. |
|
|
the person you have called cannot be reached at the moment, please try again later
|
|
|
|
|
seser
Senior Member
Kayıt Tarihi: 04 Temmuz 2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3191 |
![]() Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2010 Saat 10:20 |
|
mesajların tamamını oku, ilginç yorumlar var.
ben hala görmedim, inanmıyorum. |
|
|
|
|
buket_akçay
Groupie
Kayıt Tarihi: 15 Ekim 2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 130 |
![]() Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2010 Saat 17:41 |
|
Orjinalini yazan: onura
Tabii benim seçimim. Aksi iddia edilemez. Peki bayanların bu işi yapamayacakları kanısına kapılıp, forum ahalisine böyle bir soru sorma ihtiyacınızın nasıl oluştuğunu bize açıklar mısınız? Konu başka yerlere gitmeden asıl fikrimi belirteyim. Rica ederim bunun üzerine konuşup düşünün. Fikrimce, kadınların yapamayacağı bir iş yok. Kendinizi herhangi bir şeyi yapabilme konusunda yetersiz hissetmeniz, kendinize olan güvensizliğinizden kaynaklanır. Yani kendinizi zayıf görmenizden. E tabii, centilmenlik adına taşıttığınız poşetler, "beni taşıyacak bir erkek arıyorum" kisveniz, "baba evin direğidir" mottonuz sizi bu düşüncelere sahip olmaya elverişli hale getiriyor. Derseniz ki, "ben yapıp yapamamaktan değil, başarılı olup olamamalarından bahsediyorum"; yine aynı kapıya çıkarız. Erkek ve kadınların, fiziksel anatomileri dışında, bir işteki başarı durumları aynıdır. Ki farklarının da aşılıp, aynı işleri çıkarttıkları bir çok iş sahası mevcut. (bkz. pozitif ayrımcılık) bu soruyu soran arkadaş neden böle birşeye gerek duymuş anlıyamadım ama bence en güzel cevabı (yukarıdaki) onura vermiş
Yazılım alanında bayan sayısının az olması muhtemelen ilgi meselesi olabilir. ama bunun dışında bir bayan yapabilirmi die kendini eksik görmek gereksiz bence ve bu soruyu soran arkadaşın güvensiliğinden kaynaklanıyor emek gösterildikten sonra insanın (bayan veya erkek) yapamica yoktur bence
biraz sert mi söledim bilemiyorum ama kendini bu tarz güvensiz gören bayanlar açıkçası rahatsız ediyor beni ben yapabilirmiyim dicene otur ben bunu yapıcam de....
Düzenleyen buket_akçay - 28 Mayıs 2010 Saat 17:52 |
|
|
|
|
Jackson
Senior Member
Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 740 |
![]() Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2010 Saat 17:46 |
|
bence olabilir ben ama ben daha başarılı kadın görmedim bu işte
|
|
|
Şöyle Buyurdu "Ey İman Edenler Önce Google'a Sorunuz Sonra Csharpnedir'e"
Yazılımcı için imkansız diye birşey yoktur. Tek gereken yeterli finansman ve züğürt girişimcilerden uzak durmaktır |
|
|
|
|
cicjoe
Groupie
Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 147 |
![]() Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2010 Saat 18:02 |
|
bende basarisiz erkek cok gordum.
|
|
|
Ödev program istekleri için özel mesaj atın!
|
|
|
|
|
PcMaKeR
Moderator Group
Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2438 |
![]() Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2010 Saat 21:09 |
|
Bu konuyu inceledikçe kafamda şu düşünce oluyor.
Kadınların beyni yok mu ki de programcı olamayacak.
Yada programlama öyle ilahi bir meslek ki kadınlar elini süremez gibi bir düşünce oluşuyor.
Bu forumda var bayan programcı. Bir kaç tanesiyle tanıştım hakkaten de biliyorlar işini. Mesela "cadaloz" nickli bayan arkadaşımız. öyle istekli yazıyor ki programı. Görseniz erkek sanarsınız ama değil.
İşin ilgincide Bayanlar erkeklerin bayan işi yaptığını görünce şaşırması. Sonuçta insan değilmiyiz ki neden şaşırıyoruz.
Meslek ilgi ve yetenek işidir. Yetenekliyse ve istekliyse bayan - erkek umrumuzda mı ?
seser bayan görmediysen microsoftun semirler videolarını incele. eğitim videolarını incele. msdn bloglarını incele. gözlerinle görürsün. Tabi blog yazılarını yazanlar kendini bayan gibi gösteren erkek değillerse.
|
|
|
|
|
Ugurrr
Groupie
Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 233 |
![]() Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2010 Saat 10:29 |
|
Şuan Çok büyük bir (ismini vermeyeyim reklam olur) yazılım firmasının Yazılım Proje Müdürü bir bayandır ve bu işi gerçekten birçok erkekten daha iyi yapmaktadır. İşe alım mülakatlarında adayları o test eder. İşe girdikten sonra'da gerekli eğitimleri gene o bayan verir. Ve şuan tanıdığım bir bayan da büyük bir kolejin uygulamalarını yazıyor ve oda gayet başarılı.
Yani olay şu görmediğiniz birşeye yapamaz dememelisiniz. PcMaker çok haklı "Kadınların beyni yok mu ki de programcı olmayacak" ? Aranızdan Msdn deki eğitim videolarını seyreden arkadaşlar varsa bayanların videolarda nekadar güzel anlattıkları , yahu bu benim aklıma neden gelmediği dediğim okadar çok şeyle karşılaşıyorum ki. Sonuçta bu iş bayan yada erkek işi diye ayrılamaz, ayrılmamalı. |
|
|
|
|
phrozen
Senior Member
Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1063 |
![]() Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2010 Saat 20:49 |
|
bir de şu açıdan bakmak lazım olaya; kadınlar tabiki zeki hatta pek çok konuda biz erkeklerden daha zeki ancak olayın bir de toplumsal programlanma boyutu var. ki çok önemli bence. hangi kız çocuğunun pc karşısında sürekli takılmasına annesi-babası izin veriyor? ama konu erkek çocuk olursa kimse ufak bir şikayet haricinde karışmıyor. dolayısıyla kullanılmayan kullandırılmayan yönler de geriliyor kadınlarda haliyle...
|
|
|
Büyük işler tecrübeyle başarılır,tecrübe ise hataların toplamıdır
Kuyuya düşmüş bir kurbağa için gökyüzü,kuyu yarıçapının karesiyle pi sayısının çarpımına eşittir |
|
|
|
| << Önceki Sayfa 3 |
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|