Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Hayata dair
 C#nedir?com Forum : Diğer Şeyler : Hayata dair
Mesaj icon Konu: bayanlar yazılımda başarılı olabilirler mi? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>

Yazar Mesaj
zaferaydn
Senior Member
Senior Member

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 714
Alıntı zaferaydn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2008 Saat 11:16
bayanlar genelde mühendislik dallarını seçmiyor. yazılım gibi kafa patlatıcı olaylara gelemiyorlar. bunu yapanlar olsa da çok az. kadının doğası gereği yazılım gibi teknik işler yerine, tasarım gibi duygusallık, özel beceri gerektiren dallara yönelmelerini öneririm. ama yazılımcı bayanlar olması güzel olurdu. bıktık her yer hemcinsimiz kaynıyor.
Fer
IP
msusur
Groupie
Groupie

Gönderilenler: 155
Alıntı msusur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2008 Saat 21:29
aslında hanımların daha detaycı oldukları düşünülürse bu işle uğraşan hanımlar ya kafayı yer ya da çok iyi yerlere gelirler :)
IP
Özoo
Newbie
Newbie

Gönderilenler: 5
Alıntı Özoo Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2008 Saat 14:19
Klasik laflar; bayandan yazılımcı olmaz, bayandan şöför olmaz. Ne yapacağımızı siz erkekler soracak değiliz :)

İşini seven herkes, işinin piri olur. Erkeği bayanı olmaz bu işin. Alanında uzmanlaşmış bir sürü bayan yazılımcı bulunmakta. İnsan görmek istemediği gerçekleri görmezden gelir. Maalesef  "bazı" erkekler bazı alanlarda bayanların kendilerinden daha iyi olmasını hazmedemiyor.

Bende etrafımda doğru düzgün kod yazamayan erkek yazılımcılar görüyorum. Bunlara bakarak, bütün erkekler hakkında yorum yapmam ne kadar doğru olur.

Çalışan her zaman kazanır. Bay bayan farketmez.

Saygılar.

Özlem ARSLAN
ASP.NET Web Applicaiton Developer
IP
onura
Senior Member
Senior Member

Gönderilenler: 745
Alıntı onura Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2009 Saat 14:18
Olur. Hatta üzerine mvp de olurlar. Yazılımcıların, ağırlıklı erkek olmalarının nedeni, taksicilerin ağırlıklı erkek olmalarıyla aynı; ataerkil toplumda yaşamak. Veya nüfusda, erkek > kadın olması da olabilir. Neye bağlarsanız artık. Sonuç olarak kadınlar, bu meslekte çok başarılı olabiliyor. Bunu sorgulamak saçma. Bu soruyu sorarken bile, pozitif ayrımcılık yapılmış.
IP
slasher84
Groupie
Groupie

Gönderilenler: 127
Alıntı slasher84 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2009 Saat 14:04
bu soruyu ben sordum ve ben bayanım.ayrımcılık yaparak sölemedim.sadece bayanların bu mesleğe uygun olup olmadıklarını sorgulamak adına forum ahalisinin fikirlerini almak istedim.soruyu saçma bulup bulmamak sizin seçiminizdir.
IP
onura
Senior Member
Senior Member

Gönderilenler: 745
Alıntı onura Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2009 Saat 18:02
Tabii benim seçimim. Aksi iddia edilemez. Peki bayanların bu işi yapamayacakları kanısına kapılıp, forum ahalisine böyle bir soru sorma ihtiyacınızın nasıl oluştuğunu bize açıklar mısınız?

Ayrıca ben konu üzerinden yorum yapıyorum. Kişi üzerine değil. Yani sizin bayan olup olmamanızın hiçbir önemi yok. Yalnızca erkekler pozitif ayrımcılık yapar gibi bir tezim de yok.

Konu başka yerlere gitmeden asıl fikrimi belirteyim. Rica ederim bunun üzerine konuşup düşünün. Fikrimce, kadınların yapamayacağı bir iş yok. Kendinizi herhangi bir şeyi yapabilme konusunda yetersiz hissetmeniz, kendinize olan güvensizliğinizden kaynaklanır. Yani kendinizi zayıf görmenizden. E tabii, centilmenlik adına taşıttığınız poşetler, "beni taşıyacak bir erkek arıyorum" kisveniz, "baba evin direğidir" mottonuz sizi bu düşüncelere sahip olmaya elverişli hale getiriyor.

Derseniz ki, "ben yapıp yapamamaktan değil, başarılı olup olamamalarından bahsediyorum"; yine aynı kapıya çıkarız. Erkek ve kadınların, fiziksel anatomileri dışında, bir işteki başarı durumları aynıdır. Ki farklarının da aşılıp, aynı işleri çıkarttıkları bir çok iş sahası mevcut.

(bkz. pozitif ayrımcılık)
IP
feature
Newbie
Newbie

Gönderilenler: 23
Alıntı feature Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2009 Saat 20:42
Doğada evrim diye bir şey vardır. Yani bir kişi en çok neresine ihtiyaç duyuyorsa orası gelişir. Örneğin ilk insanlar, o zamanlar tekstil diye bir şey olmadığı için çok kıllıydı. Zamanla evrimle insanların fiziksel yapısı daha yumuşak oldu ancak beyni gelişti. Çünkü artık beyne daha fazla ihtiyaç duyulmaya başlamıştı.

Konuyu bu konuya bağlayacak olduysak kadınlar tarih boyunca daima bir erkeğin arkasında bulundu (ya da bulunduruldu) dolayısıyla da kadınların para kazanma, beyni efektif bir şekilde kullanma yetenekleri körelirken daha narin olan ev işleri konusundaki yetenekleri de arttı.

Günümüze gelecek olursak artık kadınlar da iş hayatına atılmaya, dolayısıyla da beyinlerini efektif bir şekilde kullanmaya başladı. Yani bundan 100 yıl sonra artık bunları tartışıyor olacağımızı düşünmüyorum. Hatta günümüzde bile bu 100 yıl sonraki yaşama sahip olan ülkeler var.

İskandinav ülkelerinde evlilik kutsal bir kurum sayılmaz. Herkes kendinden sorumludur. Dolayısıyla da kadınlar da kendinden sorumludur. Hayatta kaliteli bir yaşam sürebilmek için beyinlerini çalıştırmak zorundadırlar.

Tarih boyunca kadınların daima erkeklerin arkasında olmalarının sebebi ise sanırım kadınların erkeklere çekici gelmeleri. Eğer kadınlar erkeklere çekici gelmeseydi kadınlar hayatta bir başına kalacaktı ve hayatta kalmak için tıpkı erkekler gibi avlanmak ve yeni savaş stratejileri geliştirmek zorunda kalacaktı. Ancak bu durumda biz nasıl olacaktık, ondan şüpheliyim. :)

Sözü toplayacak olursak, kadınlar iyi bir programcı olabilirler. Ancak bunun için çocukluktan beri kendisine empoze edilen kadınlık görevlerini bir kenara bırakıp "Ben kadın değilim, ben insanım" demeli ve hayatta kendisine yalnızca kendisinin bakabileceğini kendine inandırmalı. Yani "zengin koca" onun için bir sıfat tamlamasından öte olmamalı.

Düzenleyen feature - 06 Şubat 2009 Saat 20:43
IP
parsanda
Senior Member
Senior Member

Gönderilenler: 327
Alıntı parsanda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2009 Saat 23:42
kendime sasiriyorum hayatta bir seye bukadar asik olacagim aklımanın ucundan gecmezdi meslegime asigim ve yıllardir askımda en ufak bir azalma olmadi her gecen gun daha cok seviyorum insan sevdigi meslegi yapmali bence.

bayanlar konusuna gelince turk gecleri olarak biraz ezberciyiz sanki, programlamada kod ezberden cok mantık kurma ve yaratıcılıkla oluyor gibi bence, sadece kendi fikrimi soyluyorum kimse alınmasın lutfen kimseyi hedef almıyorum, fakat kızlar sanki erkelerden biraz daha ezberci gibi :)

yanı ezberlemekten oteye mantigini anlamaya calsirsak cok daha verimli oluruz bence.

yazdıklarım elestiri gibi algılanmasın ben kendi icimdeki kizlar bu isi yapabilirmi sorusunun cevabini verdim, evet yaparlar hemde cok iyi yaparlar ama su ezberci zihniyetten kurtulurlarsa bence, cunku bi cok kız arkadasim programcı olmak istedi elinde defter kagit her seyi yazıyordu ama hic biri simdi sektorde degiller cunku ezberlemeye calsitilar en ufak derleme hatasında cozum bulamadılar sinrilendiler sıkıldılar programın calismasi islemesi anında alınan o mutlulugu cok az yasadilar , hic mantıgını anlamaya calsimadilar.

bence yeni baslayanlar kod ezberlemekten cok c temel programlamadaki gibi ram'de degiskenlerin nereye nasıl yerlestigi, islemci ve ram iletisimi nasıldır, ankartin chipset'in ne gibi gorevi vardır, degiskenlerin amacı nedir, bilgisayarın bu degiskenlerden ne anladigini nasıl yorumladigi gibi konulara ilk basta egilseler daha saglam bir alt yapı uzerine baslamis olurlar diye dusunuyorum.
butun bayan programcı arkadaslarima basarilar dilerim paylasımda ve  meslekte bayan erkek ayrıma olmaz tabi her zaman yardıma kosariz.

Düzenleyen parsanda - 07 Şubat 2009 Saat 00:03
IP
a.kemal
Newbie
Newbie

Gönderilenler: 22
Alıntı a.kemal Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2009 Saat 01:42
Bayanların erkeklere göre daha derli toplu olduğunu düşünürsek , ve bunu kodlarına yansıtabileceklerini düşünürsek , herşeyi geçtim onlarla çalışması erkeklerle çalışmaktan daha kolay olabilir.

Öyle uykusuz gecelere , kötü şartlarda konaklamaya filan da inanmıyorum ben :) o işte bir yanlış var.Kötü şartlarda bir yerde konaklamanın yazılım işi ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum.

Ofis hayatında ise kadınların erkeklerden daha zamanında iş bitiren insanlar olduğuna inanıyorum.

Gel gör ki kod yazmaya geldimi , genelde kadınlar o kadar büyük işler başaramıyorlar sanırım.Hatta şöyle bir bakarsanız çoğu iyi yazılım kitabını erkekler yazmış , çoğu büyük projenin başında da erkekler yer almıştır.Ama bu da bu sektörde fazla kadın olmadığından ya ne saçmalıyorum ben :D

olur olur.gayet de güzel derli toplu tertemiz kod yazarlar.erkeklerin karışık dökümentasyon yoksunu kodundan çok daha iyi olur.
Programmer ( n): An organism that can turn caffeine into code.
DVC Topluluğu - Yazılım Geliştiricileri&Meraklıları İçin
IP
seser
Senior Member
Senior Member

Gönderilenler: 3191
Alıntı seser Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2009 Saat 01:53
Orjinalini yazan: a.kemal

olur olur.gayet de güzel derli toplu tertemiz kod yazarlar.erkeklerin karışık dökümentasyon yoksunu kodundan çok daha iyi olur.

çok doğru bir tespit
IP
a.kemal
Newbie
Newbie

Gönderilenler: 22
Alıntı a.kemal Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2009 Saat 12:33
teşekkür ederim :)
Programmer ( n): An organism that can turn caffeine into code.
DVC Topluluğu - Yazılım Geliştiricileri&Meraklıları İçin
IP
coolx
Groupie
Groupie

Gönderilenler: 227
Alıntı coolx Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2009 Saat 12:44
bu soruyu soruyorsa olamaz..

Düzenleyen coolx - 09 Şubat 2009 Saat 00:07
IP
peAce
Senior Member
Senior Member

Gönderilenler: 1019
Alıntı peAce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2009 Saat 17:48
eğer bir kişi benden yazılımcı olur mu ? diyorsa kadın, erkek farketmez ondan yazılımcı olmaz. yazılım işi sevmekle ilgilidir birazda para çok bunda bir deniyeyim diyenlerin hepsi başarısız olur (tarihte örnekleri vardır).
artı bunu soran insan korkaktır, bazı riskleri göze alamayan , kendine güveni olmayan insandır (ben bu sorudan bunu anladım, evet).
ve kendine güveni olmayan insan yazılımcı olamaz.
yol yakınken vazgeç.
Barış ÖZAYDIN
Kod4.com
"aramaya inanmayanlar suphesiz ki kaybedenlerden olacaktirlar"
IP
dmrc1143
Senior Member
Senior Member

Gönderilenler: 539
Alıntı dmrc1143 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2009 Saat 23:07
bayanlar yazılımda istekliler ancak çok kaprisli olduklarından dolayı öğrendiklerini başkaları ile paylaşmıyorlar. Bu sorun hem onların gelişimini durduruyor hem de başkalarının onlarda bişiler görmesini engelliyor.
eger boyle ise iyi olmaz ama şöyle söyleyeyim ülkeyi vatana millete vs. faydalı olcaksa neden olmasın vede birazda meslegi sevmek gerek cünkü cokta kolay bir meslek degil (ayrıca saglık sorunları prb. leride cıkıyor)
bu dediklerime uyuyorsa neden olmasın ki?
IP
Ugurrr
Groupie
Groupie

Gönderilenler: 233
Alıntı Ugurrr Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 Saat 01:05
Bizim şirkette 2 tane bayan yazılımcı var deyim yerindeyse canavar gibi kod yazıyolar çok başarılılar bence de bayandan yazılımcı olur.
IP
slasher84
Groupie
Groupie

Alıntı slasher84 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 Saat 11:32
Orjinalini yazan: peAce

eğer bir kişi benden yazılımcı olur mu ? diyorsa kadın, erkek farketmez ondan yazılımcı olmaz. yazılım işi sevmekle ilgilidir birazda para çok bunda bir deniyeyim diyenlerin hepsi başarısız olur (tarihte örnekleri vardır).
artı bunu soran insan korkaktır, bazı riskleri göze alamayan , kendine güveni olmayan insandır (ben bu sorudan bunu anladım, evet).
yol yakınken vazgeç.

????????????????  vazgeçeceğimi kim söledi.bu dediğin sadece yazılım için geçerli deil bütün konularda böledir.başarıya giden yol kararlı olmaktan geçer.bi soruya bakarak insanlar hakkında yorum yapmak yanlış ok?
IP
slasher84
Groupie
Groupie

Alıntı slasher84 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 Saat 11:37
Orjinalini yazan: slasher84

Orjinalini yazan: peAce

yol yakınken vazgeç.

????????????????  vazgeçeceğimi kim söledi.bu dediğin sadece yazılım için geçerli deil bütün konularda böledir.başarıya giden yol kararlı olmaktan geçer.bi soruya bakarak insanlar hakkında yorum yapmak yanlış ok?

ya neden bu  insanlar önyargılı??? beni tanımıosun ki sen nasıl korkak kendine güvensiz dersin özür bekliorum senden.ayrıca 7 aydır yazılım sektöründeyim ve kendimi çok güzel geliştirdiğime inanıorum....
IP
mtemel.text
Groupie
Groupie

Gönderilenler: 174
Alıntı mtemel.text Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 Saat 16:35
Bayanlar içgüdüsel olarak çocuk yetiştirmişlerdir.
Düşünsenize, sernayoyu; Bugün çocuğumla beraber dışarı çıkcam nasıl yaparım sorusuna?
-Hava soğuk kalın elbise alalım
-yiyecekeleri, süt, vs..
-Uyuma ihtimali var küçük bir battaniye alalım.
vs. vs.. Bunu hiçbir erkek bu kadar ayrıntılı düşünemez. Sonuç olarak kadınlar(Annelerimiz) bizleri büyütürken neleri düşünürek ne senaryolar yazdılar. Tabi bu sadece çocukluk evresinde.

Başarılı olabilirmi soruuna? Kesinlikle evet. Eski çalıştığım şirkette Yazılım Departmanı Müdürü bayandı ve ekipde bayan çoğunluğu çok daha ağırdı.
IP
hotkey
Groupie
Groupie

Gönderilenler: 182
Alıntı hotkey Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2009 Saat 23:08
[/QUOTE]
ben daha bayan yazılımcıya şahit olmadım. Sadece duydum, daha çok efsane gibi birşy bence
ben efsaneyim o zaman hehehe
[/QUOTE]

Seni bizim şirkete bekliyorum seser  Bayan hem de yazılımcı hem de büyük bir erp proje yöneticisi :D

Ama şu bir gerçek en iyi bayan yazılımcı word de yazandır

Düzenleyen hotkey - 22 Şubat 2009 Saat 23:08

OverKill
IP
VisuaL.NET
Groupie
Groupie

Aktif Durum: Aktif
Gönderilenler: 219
Alıntı VisuaL.NET Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2009 Saat 23:25
Orjinalini yazan: hotkey

ben daha bayan yazılımcıya şahit olmadım. Sadece duydum, daha çok efsane gibi birşy bence
[/QUOTE]

Seni bizim şirkete bekliyorum seser  Bayan hem de yazılımcı hem de büyük bir erp proje yöneticisi :D

[/QUOTE]

IP
seser
Senior Member
Senior Member

Gönderilenler: 3191
Alıntı seser Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2009 Saat 08:06

Orjinalini yazan: hotkey

davet için teşekkürler, adres ver geleyim.

IP
Illuminati
Senior Member
Senior Member

Gönderilenler: 596
Alıntı Illuminati Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04 Mart 2009 Saat 09:42
Akademide yazılım mühendisliği hocamız bayandı. Üstelik benim gibi lisede sözel okumuştu.
Hocam dedim bu iş için matematik gerekiyormuş, matematik zekasıymış falan diyorlar dedim.
"Matematiğin kökü mantıktır dolayısıyla herşey mantıktır" diyerek bana hem ilham hem de moral vermişti.
IP
gul???
Newbie
Newbie

Gönderilenler: 1
Alıntı gul??? Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2009 Saat 21:53
bayan yazılımcı tanıdıklarınız var mı??  yaa ben bakıyrum (2 senem var ama) ilerde secebilecegim meslekler neler olabilir die ama bi türlü bulamıyorumm ama yazılımcı güzel bii meslek olarak düşünüyorumm bu konu hakkında az biraz bilgii alalbilrmiyim bide bi bayan bu mesleği yapabilirmi sizce??
IP
enescevik
Senior Member
Senior Member

Gönderilenler: 331
Alıntı enescevik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2009 Saat 22:07
walla çok bayan yazılımcı gördüm yapılmayacak iş değil, zevkli.
birde bayanlar yapı itibari ile inatçı olduğundan üstesinden gelemeyeceği proje yoktur. şimdiye kadar 2 bayanla çalıştım birisi öğrenme aşamasındaydı fazla dayanamadı, diğeri işten anlıyordu ama belli bir düzeni yoktu ve gelişime kapalı bir yapısı vardı bildiğinden şaşmazdı :D
yazılımcı olmak istiyorsan yorulmaya hazır ol, bilgisayar başından kalmadıkça da anlamazsın yorgunluğunu...
Bin bilsende bir bilene danış...
IP
UnFaithful
Senior Member
Senior Member

Gönderilenler: 1171
Alıntı UnFaithful Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2009 Saat 00:26
Konu çok farklı bir soru ile başlamış, enteresan tali yollara sapmış, enteresan yorumlar da gelmiş :) keyifle okudum hepsini :)

Yazılımcılık için en önemli kriter; "bu işi sevmektir, aşık olmaktır". gerisi teferruattır.

Yarattığını sonradan izlemek, onun hünerlerine tanık olmak kadar keyif verici başka ne olabilir ki..
IP
blue_girl
Newbie
Newbie

Gönderilenler: 5
Alıntı blue_girl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2009 Saat 02:32

meslekte kadın erkek ayrımı olmaz bence mühendislik dallarını erkeklerin daha fazla tercih ettiği bir gerçek ama başarılı bayan yazılımcılar da tanıyorum bu işi iyi yapmanın yolu çok çalışmaktan geçiyor 

yorumsuz
IP
wille
Groupie
Groupie

Gönderilenler: 185
Alıntı wille Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 Saat 00:23
Bu işi seven ve her zaman daha fazlasını isteyen herkes yazılımcı olsun...
Ve artık bu sektörde daima ilkler bizden çıksın.
IP
fatihsahinbas
Groupie
Groupie

Gönderilenler: 124
Alıntı fatihsahinbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2010 Saat 15:17
Sağlam yazılımcı kız arkadaşlarım oldu ama geneli kızsal duygularını o bilgisayarın başında bıraksa bizide geçerler ama yok onların doğası değişemezler bence...
IP
PcMaKeR
Moderator Group
Moderator Group

Gönderilenler: 2438
Alıntı PcMaKeR Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2010 Saat 18:27
kadından programcının kralı olur be. Olmaz mı hiç.

şu kadına hastayım. Yaptıklarını gördükten sonra ohooo erkekleri bile egale ediyor.

Bir tane daha vardı microsoftta. Silverlight ile asp.net i yalayıp yutmuş.

Bulursam koyacam onuda. Korelimi Tayvanlımı neydi. Hanım hanım kızımız bize mühendislik taslıyordu.

IP
Seçkin ALAN
Newbie
Newbie

Gönderilenler: 7
Alıntı Seçkin ALAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2010 Saat 19:56
kadınların tek başarılı olamayacakları konu susmak :)
Onun haricinde biz erkeklerden daha yaratıcı olabilirler pek hala :)

1 yada 0 işte bütün mesele bu..!
IP
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>

Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma