Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
C#
 C#nedir?com Forum : C# / .NET : C#
Mesaj icon Konu: Telefona gelen aramanın pc ye aktarılması Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
   

Yazar Mesaj
ismailbal20
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2010
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 302
Alıntı ismailbal20 Cevaplabullet Konu: Telefona gelen aramanın pc ye aktarılması
    Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 Saat 15:51
Arkadaşlar. ben şu şekilde bir sistem yapmak istiyorum. Veritabanımda id,arayan_numara,arama_tarihi_saati alanları var. benim kendi telsiz telefonuma arama geldiğinde arayan numarayı veritabanına otomatik olarak kaydetmesini istiyorum. böyle birşey yapılabilir mi ? şimdiden teşekkür ederim
Yazilimci için imkansiz diye birsey yoktur. Tek gereken 'Azim'dir.
IP
ismailbal20
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2010
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 302
Alıntı ismailbal20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 Saat 16:09
56 k modem ile baglanacagını falan yazmıslar bazı sitelerde. Arkadaşlar şimdiden söyleyeyim sistemler.com daki bilgileri söylemeyin lütfen. onu zaten biliyorum. ben modem ile nasıl baglayabilecegim. elimde 56 k modem var. ama nasıl bağlayacagımı, kodları nasıl yapacagımı bilmiyorum. yardım ederseniz minnettar kalırım. teşekkürler
Yazilimci için imkansiz diye birsey yoktur. Tek gereken 'Azim'dir.
IP
siyah_inci
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2009
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 798
Alıntı siyah_inci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 Saat 21:53
öncelikle burayı incele
http://www.csharpnedir.com/forum2/forum_posts.asp?TID=34436

şu vereceğim ingilice sitelerde de kodlar ve açıklama mevcut
http://stackoverflow.com/questions/5897916/callerid-detection-doesnt-work-with-some-phones
http://www.intellitechture.com/The-basics-of-System-IO-Ports-SerialPort/
http://www.itworld2.com/frmsCsharp.aspx

Anahtar kelimen: caller id from faxmodem
IP
ismailbal20
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2010
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 302
Alıntı ismailbal20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 Saat 14:27
bu caller id ile iç hatları aratabiliyo muyuz ? yani yönlendirme yapabiliyo muyuz diğer hatlara ?
Yazilimci için imkansiz diye birsey yoktur. Tek gereken 'Azim'dir.
IP
ismailbal20
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2010
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 302
Alıntı ismailbal20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 Saat 14:42
arkadaşlar patronumun benden istediği çok farklı bir sistemmiş. fax modem ile bilgisayardan telefona yönlendrime yapmam gerekiyormuş... örneğin şirkette 3 kişi var çalışan, her birinin hattı farklı. her birinin sırasıyla id leri 1-2-3, ben bilgisayardan 1 i arattığımda 1 numaralı hattı arayacak. o şekilde bir sistemmiş. umarım anlatabilmişimdir. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler

Düzenleyen ismailbal20 - 06 Temmuz 2011 Saat 14:45
Yazilimci için imkansiz diye birsey yoktur. Tek gereken 'Azim'dir.
IP
siyah_inci
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2009
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 798
Alıntı siyah_inci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 Saat 15:40
o işlem faks modem üzerinden yapılır mı bilmiyorum, Belki harici bir cihaz vardır, nerede ikamet etmektesiniz?isterseniz telekoma bir danışın...
IP
ismailbal20
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2010
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 302
Alıntı ismailbal20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 Saat 16:19
mantıken yapılması gerekiyor. sesli çünkü. ben konusmucam ki. sadece yönlendirme yapıcam.
Yazilimci için imkansiz diye birsey yoktur. Tek gereken 'Azim'dir.
IP
siyah_inci
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2009
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 798
Alıntı siyah_inci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 Saat 15:47
Orjinalini yazan: ismailbal20

mantıken yapılması gerekiyor. sesli çünkü. ben konusmucam ki. sadece yönlendirme yapıcam.
yönlendirme içinde arama tarzında bir takım işlemler yapılıyor...

Telekom yapısı da farklı bölgeler arasında yönlendirmeler ile ilerler, ülke <-> Bölge <-> İl Merkez <-> İlçe Merkez <-> aboneler yada duruma göre önce saha merkezleri sonra aboneler. Tüm bu notalarda ilgili donanım yönlendirme işlemi yapar...

Belki Operatörlerdeki gibi santral telefonları ile çözüme gidebilirsiniz...
IP
ismailbal20
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2010
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 302
Alıntı ismailbal20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 08:30
ama benim istediğim sadece bu firma içersinde yönlendirme yapacak. bunun Türk Telekomla ne ilgisi var ki ?
Yazilimci için imkansiz diye birsey yoktur. Tek gereken 'Azim'dir.
IP
siyah_inci
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2009
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 798
Alıntı siyah_inci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 08:43
Türktelekomdan bir hizmet talebiniz olmayacak sadece bu konuyu danışacaksınız bunu yapan bir cihaz varmıdır nasıl bir işlem yapmam gerekir diye... Eğerki gelişmiş bir yerleşim yerindeyseniz bu konuyu bile biri olabilir. Seçim sizin...
IP
kmkbilişim
Newbie
Newbie


Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2013
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Alıntı kmkbilişim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2013 Saat 01:08
Caller ID cihaz hakkında bilgi sahibi olan yazılımcılar aranıyor.
Hazırlamış olduğumuz CRM Programına entegre çalışacak Caller ID cihazi ve masaüstü programlar hazırlanacaktır. Bu Konulara hakim olan İstanbul bölgesinde ikamet eden yazılımcılar aranmaktadır. İlgilenenlerin sk@kmk.net.tr mail adresine mail veya 0532 508 37 53 den arayabilirler.
IP
vgtvgt
Newbie
Newbie


Kayıt Tarihi: 04 Ağustos 2010
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 12
Alıntı vgtvgt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2014 Saat 17:09
Selam iyi günler size caller id ile ilgili bir soru sormak istiyorum.Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ben yazılımcı değilim.Sorumu mazur görün lütfen.
Önce cep telefonumu bluetooth aracılığıyla Voice gateway ile bilgisayara bağladım.Gelen aramalar olduğu zaman resimdeki gibi arayan numarası görünüyor.Bu numarayı kayıt altına alacak basit bir program yapmak istiyorum.Bana sadece o numaranın nasıl alınacağı hakkında yardımcı olursanız sevinirim.Sanırım gerisini halledebilirim.

IP
   

Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide