Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
ASP.NET
 C#nedir?com Forum : ASP.NET : ASP.NET
Mesaj icon Konu: GridView de Satır Seçme Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
   

Yazar Mesaj
temur0
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2006
Konum: Türkiye
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 69
Alıntı temur0 Cevaplabullet Konu: GridView de Satır Seçme
    Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2006 Saat 14:38
UpdatePanel üzerine koyduğum gridview e satır seçme kolonu ekledim ancak sayfa hatası veriyor durum çubuğunda.
IP
sensitive
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı sensitive Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 09:35
ya bende gridview da seçili satırın ID sini session da tutma olayını bilmioyrum.yardım eden yok mu?
IP
opethema
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2005
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1484
Alıntı opethema Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 09:42
Orjinalini yazan: sensitive

ya bende gridview da seçili satırın ID sini session da tutma olayını bilmioyrum.yardım eden yok mu?


protected void GridView1_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
    {
        Session["SelectedID"] = GridView1.SelectedIndex;
    }
Selçuk ÖZDOĞAN

IP
ReGeDiTT
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 76
Alıntı ReGeDiTT Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 09:44
Orjinalini yazan: sensitive

ya bende gridview da seçili satırın ID sini session da tutma olayını bilmioyrum.yardım eden yok mu?
 
 

Session["id"] = GridView1.SelectedRow.Cells[1].Text;

 

cell  kısmı senin girdde id yi yayınladıgın sutun artık kaçıncı sutunsa onu yaz

IP
opethema
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2005
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1484
Alıntı opethema Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 09:47
Seçili satırın ID si diye, veritabanından gelen bir değer kastediliyorsa,

evet arkadaşın yazdığı şekilde olmalı. Ben direkt satırın indexi isteniyor

diye düşündüm. Bu arada her seçili satır değiştiğinde Session

güncellenmesi için GridView1_SelectedIndexChanged olayında yazın.


Orjinalini yazan: ReGeDiTT

Orjinalini yazan: sensitive

ya bende gridview da seçili satırın ID sini session da tutma olayını bilmioyrum.yardım eden yok mu?
 
 

Session["id"] = GridView1.SelectedRow.Cells[1].Text;

 

cell  kısmı senin girdde id yi yayınladıgın sutun artık kaçıncı sutunsa onu yaz






Düzenleyen opethema - 26 Temmuz 2007 Saat 09:48
Selçuk ÖZDOĞAN

IP
opethema
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2005
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1484
Alıntı opethema Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 09:52
Orjinalini yazan: temur0

UpdatePanel üzerine koyduğum gridview e satır seçme kolonu ekledim ancak sayfa hatası veriyor durum çubuğunda.


Ne hatası veriyor, seçme satırını, Gridview üzerinden Enable Selection

ile mi yaptınız, eğer öyle ise hata vermemesi lazım, düzgün çalışıyor.
Selçuk ÖZDOĞAN

IP
sensitive
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı sensitive Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 09:57
kayıtdüzenle hyperlinkine tıklayınca gridview da hangi satıra tıkladıysam ordaki kayıtlı ismin kayıtdüzenle formundaki textbox1 de adının direk gelmesini sağlamak istiyorum...
 
sessionda tuttugum degeri nasıl kullancamı bilmiorum
IP
sensitive
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı sensitive Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 10:44

lütfen yardım edin vaktim kalmadı bugun programı tamamlamam lazım son günüm:(

sorumu bidaha açıklayayım:girdview da telefon rehberindeki bütün kayıtları listeledim.yanına bir hyperlink koydum(kayıt düzenle adında)girdviewda kayıtlardan birini seçip kayıtdüzenleye tıklayınca açılan kayıtdüzenle.aspx sayfasındaki adsoyad=textbox1 formda textbox1de o kayıt gözüksün ...

                     adres=textbox2
IP
opethema
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2005
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1484
Alıntı opethema Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 10:47
KayıtDüzenle hyperlink'i dediğiniz, TemplateField mı, yoksa

CommandField seçip, Edit-Update-Cancel mı eklediniz ?
Selçuk ÖZDOĞAN

IP
mirbeg
Admin Group
Admin Group


Kayıt Tarihi: 23 Haziran 2005
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 392
Alıntı mirbeg Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 10:50
en kolay yolu bir tane item tepmlate eklemen onun icirisine ilgili kaydin id sini alip diger asp sayfasin query string olarak verecek kodu yazmana
<ItemTemplate>
<a href='kayıtdüzenle.aspx?ID=<%#Eval("ID")%>'>Duzenle </a>
</ItemTemplate> burdaki Id senin veritabaninda cekerken kayitlari ilgili kaydin Id sinide cektigini varsayiyorum.


Devaminda
kayıtdüzenle.aspx icerisinde gelen QueryString yakalamak kaliyor   ..
Sayfanin Load metodunda Request.QueryString["ID"] ile Id alip bunu sql sorgulatip ilgili ad soyad alanlarini istedigin textboxlara set etmek kaliyor


Düzenleyen mirbeg - 26 Temmuz 2007 Saat 10:53
IP
sensitive
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı sensitive Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 11:05
Orjinalini yazan: opethema

KayıtDüzenle hyperlink'i dediğiniz, TemplateField mı, yoksa

CommandField seçip, Edit-Update-Cancel mı eklediniz ?
 
 
kayıtdüzenle hayperlinki girdview dan bağımsız bi link.yani forma bi gridview attım bide hyperlink koydum.
IP
opethema
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2005
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1484
Alıntı opethema Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 11:14
Hyperlink değil de bir tane Button koyun forma.

protected void btnKayitDuzenle_Click(object sender, EventArgs e)
    {
        if (GridView1.SelectedIndex > -1)
        {
            string ID = GridView1.SelectedRow.Cells[0].Text; // Ben burada 0.index dedim, ID sütunu kaçıncı sütunsa onu yazın
            Response.Redirect("KayitDuzenle.aspx?ID=" + ID);
        }
    }


Düzenleyen opethema - 26 Temmuz 2007 Saat 11:14
Selçuk ÖZDOĞAN

IP
opethema
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2005
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1484
Alıntı opethema Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 11:17
KayitDuzenle sayfasında, bu gönderilen ID yi almak içinde ;

protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
    {
        if (Request.QueryString["ID"] != null)
        {
            int kisiID = Convert.ToInt32(Request.QueryString["ID"]);

            // Artık burada hangi ID ye sahip kaydın düzenleneceğini bilmiş oluyoruz
            // İstersek bu ID ye göre veritabanından sorgulatıp bilgilerini forma getirebiliriz
            // SELECT AD, SOYAD, TCKIMLIK FROM KISILER WHERE ID = kisiID   gibisinden
        }
    }
Selçuk ÖZDOĞAN

IP
sensitive
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı sensitive Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 11:21
yaptım ama butona tıklayınca hiçbir işlem yapmıyor hata falan da vermedi ama ....

Düzenleyen sensitive - 26 Temmuz 2007 Saat 11:22
IP
opethema
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2005
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1484
Alıntı opethema Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 11:23
Umarım buradaki kodu aynen kopyala yapıştır dedikten sonra

çalıştırmıyorsunuz kodu :=)

Kendinize göre uyarlayın, kontrol isimleri sayfa isimleri vs..
Selçuk ÖZDOĞAN

IP
sensitive
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı sensitive Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 11:31
ya hayır aynen yapıştırmadım tabiki:)değiştirdim isimleri...
gridview a satır satır tıklanma olayı gerçekleşmediki...hani seçtigin satır koyu renk olur falan olmuyo işte..
haa bide ben template olarak checkbox eklemiştim gride,checkboxtan sorada ID stunu var.ozaman indeksi 1 mi olur?
IP
opethema
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2005
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1484
Alıntı opethema Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 11:33
Ben satır tıklama olayını zaten halletiğinizi düşünüyordum.

Satır seçme özelliği nasıl eklediniz ki çalışmıyor ?

Diğer sorunuzda ise evet o zaman 1 olacak


Düzenleyen opethema - 26 Temmuz 2007 Saat 11:33
Selçuk ÖZDOĞAN

IP
sensitive
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı sensitive Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 11:38

ya bi grid koydum forma checkbox ı template olarak ekledim ve  checkboxı tıklanmış olan kayıtları siliyorum sadece bukadar:( şimdide seçili satırdaki kaydı düzenleyip tekrar kaydetmek istiyorum.bunun içinde isim kısmı seçtigin kayıttan direk textboxda görünür diğer adres tel vs. değiştirip yeniden eklersin ve kayıt güncellenir.

işte bunu yapamıyorum
IP
ReGeDiTT
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 76
Alıntı ReGeDiTT Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 11:40
çalışması için grid tin autogeneratselectedbutton özelligini properities ten true yapın  önce select butonuna basıp seçin sonra  sizin oluşturduğunuz düzenle butonuna basın çalışması lazım
IP
sensitive
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı sensitive Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 11:51

int MUSID = Convert.ToInt32(Request.QueryString["ID"]);busatırda şu hatayı verdi

Input string was not in a correct format.
IP
ReGeDiTT
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 76
Alıntı ReGeDiTT Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 12:01
protected void btnKayitDuzenle_Click(object sender, EventArgs e)
    {
        if (GridView1.SelectedIndex > -1)
        {
            

Session["id"] = GridView1.SelectedRow.Cells[0].Text; // Ben burada 0.index dedim, ID sütunu kaçıncı sütunsa onu yazın
            Response.Redirect("KayitDuzenle.aspx" );
        }
    }

-----------------------------------------------------------------
protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
    {
        

  int a = Convert.ToInt32(Session["id"].ToString());

            // Artık burada hangi ID ye sahip kaydın düzenleneceğini bilmiş oluyoruz
            // İstersek bu ID ye göre veritabanından sorgulatıp bilgilerini forma getirebiliriz
            // SELECT AD, SOYAD, TCKIMLIK FROM KISILER WHERE ID = kisiID   gibisinden
        }
    }

 
 
kodları bu şekilde değiştirerek bir deneyin...


Düzenleyen ReGeDiTT - 26 Temmuz 2007 Saat 12:01
IP
sensitive
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı sensitive Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 12:09
değiştirdim hata vermedi ama sonuç şöyle=kayitekle.aspx e gidio ama textboxın içi boş.yani isim gelmedi textboxa...
 
 
select ile seçince hangi kaydı seçtigimi ID sinden anlıyo değil mi?
IP
ReGeDiTT
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 76
Alıntı ReGeDiTT Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 12:50
o kod kayıt düzenle sayfasına seçilen id yi taşır sen orda ado.net ile id noya göre sorgu yazıp sonuçları textbox lara atcan .şuanda tabi textbox a bişey gelmez.
IP
sensitive
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı sensitive Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 13:00

if (Request.QueryString["ID"] != null)

{

int a = Convert.ToInt32(Session["ID"].ToString());

}

 

SqlConnection sc = new SqlConnection();

sc.ConnectionString = @" Data Source=IMUHASEBE2;Initial Catalog=CALLREC;Integrated Security=True";

sc.Open();

SqlCommand com = new SqlCommand();

com.Connection = sc;

com.CommandText = "select MUSADI from MUSTERI where ID = @a ";

SqlParameter sp = new SqlParameter("@a", SqlDbType.Int);

sp.Value = Textbox1.Text;

com.Parameters.Add(sp);

şu kodları yazdıgım halde diyorum yaa boş geldi...anlatamadım sanırım derdimi:)


Düzenleyen sensitive - 26 Temmuz 2007 Saat 13:03
IP
opethema
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2005
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1484
Alıntı opethema Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 13:06
sp.Value = Textbox1.Text; // iyide burada zaten boş değilmi textbox

bu satır şöyle olmalı

sp.Value = a;
Selçuk ÖZDOĞAN

IP
opethema
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2005
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1484
Alıntı opethema Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 13:08
int a;

if
(Request.QueryString["ID"] != null)

{

a = Convert.ToInt32(Session["ID"].ToString());

}

 

SqlConnection sc = new SqlConnection();

sc.ConnectionString = @" Data Source=IMUHASEBE2;Initial Catalog=CALLREC;Integrated Security=True";

sc.Open();

SqlCommand com = new SqlCommand();

com.Connection = sc;

com.CommandText = "select MUSADI from MUSTERI where ID = @a ";

SqlParameter sp = new SqlParameter("@a", SqlDbType.Int);

sp.Value = a;

com.Parameters.Add(sp);

Selçuk ÖZDOĞAN

IP
sensitive
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı sensitive Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 13:09
tamam değiştirdim ama yine aynı sonuç boşş...
ya kusura bakmayın vaktinizi alıyorum :(
IP
opethema
Senior Member
Senior Member


Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2005
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1484
Alıntı opethema Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 13:12
Biraz gelişi güzel kod yazıyorsunuz gibi geldi bana.

Bir an önce hemen forumda verileni deneyim, olmadıysa hemen bi daha

sorayım, nasıl olsa cevap gelir diye düşünmeyin. Size verilen fikir

çerçevesinde

biraz uğraşın yani. Uğraşmak da en iyi öğrenme yolu, bakın yukarıda

herşey detayıyla cevaplandı, anlatıldı, artık buradan sonrasını da siz

uğraşıp yapmaya çalışın, basit mantık hataları yapıyorsunuzdur bence.

Debug etmeyi de ihmal etmeyin, nerede hangi değişkenler hangi değerleri

alıyor vb..

Bu başlığa benden bu kadar :)

Kolay gelsin..
Selçuk ÖZDOĞAN

IP
sensitive
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı sensitive Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 13:14
saat 6 ya kadar vaktim olmasaydı emin olun bukadar soru sormazdım..
bu zamana kadar forumlarla biyerlere gelmedik heralde..
ayrıca hazırcılık yapan insan muamelesi gösterdiginiz için tesekkur ederim:(
size de kolay gelsin..
IP
ReGeDiTT
Groupie
Groupie


Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2007
Konum: Turkey
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 76
Alıntı ReGeDiTT Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2007 Saat 13:16

sp.Value = Textbox1.Text; bu kodu

sp.Value =Session["ID"].ToString();

yap
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
   

Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide