Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

direnç renk kodu hesaplayan proğramı (istek)

Nereden Yazdırıldığı: C#nedir?com
Kategori: C# / .NET
Forum Adı: C#
Forum Tanımlaması: .NET Platformunun gözde dili
URL: http://www.csharpnedir.com/forum2/forum_posts.asp?TID=30744
Tarih: 23 Temmuz 2014 Saat 12:42
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: direnç renk kodu hesaplayan proğramı (istek)
Mesajı Yazan: taneryilmaz
Konu: direnç renk kodu hesaplayan proğramı (istek)
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2010 Saat 16:51
  Merhaba arkadaşlar
 ben c# ta yeni olan bir elektronik öğrencisiyim
 bir aydır c# ile ilğileniyorum ama yapmam gereken direnç hesaplama proğramını yyapamıyorum  çünkü kodları fazla bilmiyorum
 
 
yapmam gereken proğramda 4 adet combobox olacak 1.2.ve 3. combobox larda
 
Siyah
Kahve
kırmızı
Turuncu
Sarı
Yeşil
Mavi
Mor
Gri
Beyaz
 
diye sıralanacak
 
4. ise tolerans sadece altın vegümüş yazacak
 
gelelim proğram kısmına
Siyah=0
Kahve=1
kırmızı=2
Turuncu=3
Sarı=4
Yeşil=5
Mav=6
Mor=7
Gri=8
Beyaz=9
 
renkler seçildiğinde karşısındaki sayı işleme alınacak
 
sonuç iki kutu olacak 1. direnç değeri 2. tolerans değeri
 
sonuç=(combobox1 * 10+ combobox2 ) *10^(üzeri) combobox3
 
tolerans ise altın seçilirse sonucun %5 i gümüş seç. %10 u
 
yardım eden ve edeceklere şimdiden çok teşekkür ederim



Cevaplar:
Mesajı Yazan: PcMaKeR
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2010 Saat 16:54
http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&q=diren%C3%A7+hesaplama+program%C4%B1&aq=1&aqi=g10&aql=&oq=diren%C3%A7+hes&gs_rfai=&fp=5d6e44b32b16172a - http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&q=diren%C3%A7+hesaplama+program%C4%B1&aq=1&aqi=g10&aql=&oq=diren%C3%A7+hes&gs_rfai=&fp=5d6e44b32b16172a

-------------
http://pcmaker.net/ - programlama - pcmaker.net


Mesajı Yazan: taneryilmaz
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2010 Saat 17:44
Arkadaşım arama yı bend e yapabilyorum ama istegim beraber yapalım da bend e birşeyler öğreneyim ki açıklamam olsun 
 
 


Mesajı Yazan: cicjoe
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2010 Saat 19:25
eger dogru anladiysam:
3 tane combobox'a verdigin renkleri sirasi ile yaz (sira onemli)
4. combobox'a altin ve gumus ve yaz sirasi ile
bir tane button (buttonHesapla) bir tane label (labelSonuc)



using System;
using System.Windows.Forms;

namespace Direnc
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void buttonHesapla_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            //sonuç=(combobox1 * 10+ combobox2 ) *10^(üzeri) combobox3
            double sonuc = (comboBox1.SelectedIndex * 10 + comboBox2.SelectedIndex) *
                           Math.Pow(10, comboBox3.SelectedIndex);

            int yuzde = 0; // formulu gosterirken kullanmak icin (gereksiz)

            switch (comboBox4.SelectedIndex) // tolerans degerine gore
            {
               case 0: // eger altin secildiyse
               {
                    sonuc = sonuc * 5 / 100; // %5
                    yuzde = 5; //bunu formulu gosterirken kullanicaz
                    break;
               }
               case 1: // eger gumus secildiyse
               {
                    sonuc = sonuc * 10 / 100; // %10
                    yuzde = 10;
                    break;
               }
            }

            // hesaplanan formulu kullaniciya gosteriyoruz (gereksiz)
            string formul = "[ (" + comboBox1.SelectedIndex.ToString() + " * 10 + " +
                            comboBox2.SelectedIndex.ToString() + ") + 10 ^ " +
                            comboBox3.SelectedIndex.ToString() + " ] * " + yuzde.ToString() +
                            " / 100";

            labelSonuc.Text = formul + " = " + sonuc.ToString();
        }
    }
}



upload da ettim her ihtimale karsi
http://rapidshare.com/files/386497864/Direnc.rar.html


Mesajı Yazan: taneryilmaz
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2010 Saat 21:44
S.A üstad güsel olmuş emeğine sağlık allah razı olsun eksikleri söyleyeyim iki tane label olacak birisi sonucu   digeride  sonucun toleransını verecek


Mesajı Yazan: taneryilmaz
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2010 Saat 22:06
Üstadım eline sağlık süper olmuş beni bira uğraşayım bunu win ce ye uygulayacağım ama sonucu ikye ayırmamız lazım ilk sonucu 1. labeld
sonucun toleransınıda 2. labelde sanırım yapabilirim
 
yardımların için çok teşekkür ederim allah razı olsun
 
Orjinalini yazan: cicjoe

eger dogru anladiysam:
3 tane combobox'a verdigin renkleri sirasi ile yaz (sira onemli)
4. combobox'a altin ve gumus ve yaz sirasi ile
bir tane button (buttonHesapla) bir tane label (labelSonuc)



using System;
using System.Windows.Forms;

namespace Direnc
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void buttonHesapla_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            //sonuç=(combobox1 * 10+ combobox2 ) *10^(üzeri) combobox3
            double sonuc = (comboBox1.SelectedIndex * 10 + comboBox2.SelectedIndex) *
                           Math.Pow(10, comboBox3.SelectedIndex);

            int yuzde = 0; // formulu gosterirken kullanmak icin (gereksiz)

            switch (comboBox4.SelectedIndex) // tolerans degerine gore
            {
               case 0: // eger altin secildiyse
               {
                    sonuc = sonuc * 5 / 100; // %5
                    yuzde = 5; //bunu formulu gosterirken kullanicaz
                    break;
               }
               case 1: // eger gumus secildiyse
               {
                    sonuc = sonuc * 10 / 100; // %10
                    yuzde = 10;
                    break;
               }
            }

            // hesaplanan formulu kullaniciya gosteriyoruz (gereksiz)
            string formul = "[ (" + comboBox1.SelectedIndex.ToString() + " * 10 + " +
                            comboBox2.SelectedIndex.ToString() + ") + 10 ^ " +
                            comboBox3.SelectedIndex.ToString() + " ] * " + yuzde.ToString() +
                            " / 100";

            labelSonuc.Text = formul + " = " + sonuc.ToString();
        }
    }
}



upload da ettim her ihtimale karsi
http://rapidshare.com/files/386497864/Direnc.rar.html


Mesajı Yazan: cicjoe
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2010 Saat 22:19
tmm anladim simdi, o zmn boyle.
sorun varsa yardimci olabilirim.


using System;
using System.Windows.Forms;

namespace Direnc
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void buttonHesapla_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            //sonuç=(combobox1 * 10+ combobox2 ) *10^(üzeri) combobox3
            double sonuc = (comboBox1.SelectedIndex * 10 + comboBox2.SelectedIndex) *
                           Math.Pow(10, comboBox3.SelectedIndex);

            int yuzde = 0;

            switch (comboBox4.SelectedIndex) // tolerans degerine gore
            {
               case 0: // eger altin secildiyse
               {
                    yuzde = 5;
                    break;
               }
               case 1: // eger gumus secildiyse
               {
                    yuzde = 10;
                    break;
               }
            }

            // hesaplanan formulu kullaniciya gosteriyoruz
            string hesap = string.Format("({0} * 10 + {1}) * 10 ^ {2} = {3}",
                                   comboBox1.SelectedIndex, // {0} yazan yere
                                   comboBox2.SelectedIndex, // {1} yazan yere
                                   comboBox3.SelectedIndex, // {2} yazan yere
                                   sonuc); // {3} yazan yere

            // toleransin formulu ve sonucu
            string tolerans = string.Format("{0} * {1} / 100 = {2}",
                                           sonuc, // {0} yazan yere
                                           yuzde, // {1} yazan yere
                                           (sonuc * yuzde / 100)); // {2} yazan yere


            // sonucun ve toleransin gosterilmesi
            labelSonuc.Text = "Sonuc: " + hesap + Environment.NewLine + //alt satira gec
                             "Tolerans: " + tolerans;
        }
    }
}


Mesajı Yazan: taneryilmaz
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2010 Saat 23:53
üstadım eline emeğine sağlık mükemmel olmuş son sorum formülü değilde sadece sonucu ve toleransı gösterebilirmiyizz?


Mesajı Yazan: cicjoe
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2010 Saat 23:58
labelSonuc.Text = "Sonuc: " + sonuc.ToString() + Environment.NewLine + //alt satira gec
                             "Tolerans: " + (sonuc * yuzde / 100).ToString();


Mesajı Yazan: taneryilmaz
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2010 Saat 00:08
ustadım allah razı olsun birazcıkta benim tuzum olsun dedim
 

labelSonuc.Text = "Sonuc: " + sonuc.ToString() + Environment.NewLine;

labelTolerans.Text = "Tolerans: " + (sonuc * yuzde / 100).ToString();

 
bilgilerinden dolayı teşekkür ederim hakkını helal et
 
 
Orjinalini yazan: cicjoe

labelSonuc.Text = "Sonuc: " + sonuc.ToString() + Environment.NewLine + //alt satira gec
                             "Tolerans: " + (sonuc * yuzde / 100).ToString();


Mesajı Yazan: cicjoe
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2010 Saat 00:22
Environment.NewLine yazan yeri cikarabilirsin o zmn.
ben de sana bisey soriyim, bu kodlari nasi renkli yapistiriyosun?
iyi calismalar.


Mesajı Yazan: taneryilmaz
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2010 Saat 00:45

hızlı yanıt yazdım ondandır hatta proğramı kısaltıyor yazıları ikiye bölüp yarısını alta atıyor



Mesajı Yazan: taneryilmaz
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2010 Saat 21:05
            
Tekrar Merhabalar dün yazdığımız proğramla mesela 1.renk(1combobox) ta kırmızıyı seçince yukarıdaki reimdede kırmızı yapsa 2. 3. ve 4. öyle olsa nasıl bir kod eklememiz gerekebilir


Mesajı Yazan: taneryilmaz
Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2010 Saat 09:45
private void comboBox3_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
        {
            switch (comboBox3.SelectedIndex) // tolerans degerine gore
            {
               case 0: // eger Siyah secildiyse
                    {
                        pictureBox4.Image = Image.FromFile("C:\\Users\\Siyah.jpg");

                        break;
                    }
               case 1: // eger Kahverengi secildiyse
                    {
                        pictureBox4.Image = Image.FromFile("C:\\Users\\Kahve.jpg");

                        break;
                    }
               case 2: // eger Kırmızı secildiyse
                    {
                        pictureBox4.Image = Image.FromFile("C:\\Users\\Kırmızı.jpg");

                        break;
                    }
               case 3: // eger Turuncu secildiyse
                    {
                        pictureBox4.Image = Image.FromFile("C:\\Users\\Turuncu.jpg");

                        break;
                    }
               case 4: // eger Sarı secildiyse
                    {
                        pictureBox4.Image = Image.FromFile("C:\\Users\\Sarı.jpg");

                        break;
                    }
               case 5: // eger yeşil secildiyse
                    {
                        pictureBox4.Image = Image.FromFile("C:\\Users\\Yeşil.jpg");

                        break;
                    }
               case 6: // eger Mavi secildiyse
                    {
                        pictureBox4.Image = Image.FromFile("C:\\Users\\Mavi.jpg");

                        break;
                    }
               case 7: // eger Mor secildiyse
                    {
                        pictureBox4.Image = Image.FromFile("C:\\Users\\Mor.jpg");

                        break;
                    }

            }
        }

Merhaba Arkadaşlar bu kodlar ile program benim pc im de çalışıyor ama başka bilgisayarlarda bu uygulamam çılışmıyor bu resimleri uygulamamda kalıcı olarak kulllanmak için nasıl bir değişiklik yapmam lazım acilllllllllllllllllllllllllll


Mesajı Yazan: cicjoe
Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2010 Saat 15:21
resource olarak ekle resimleri.


Mesajı Yazan: taneryilmaz
Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2010 Saat 17:06
tamam üstad resource ye resimleri ekledim şimdi onları hangi kodlarla resource den pixturebox lara çekebilirim


Mesajı Yazan: cicjoe
Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2010 Saat 17:25
resimlerinin isimlerini kirmizi, mavi gibi duzenli verdiysen combobox in selectedindexchanged event'inda

pictureboxadi.Image = (Image)Properties.Resources.ResourceManager.GetObject(combobox.Text); //gibi tek satirda halledersen daha gzl bi kod olur.

istersen switch ile tek tek kontrol ederekde yapabilirsin
pictureboxadi.Image = Properties.Resources.kirmizi //noktayi koyunca sana oneri yapar.

ayrica tek picturebox icinde dikdortgen veya bitmap cizdirerek de yapabilirdin.

iyi calismalar.


Mesajı Yazan: cicjoe
Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2010 Saat 17:30
hatta senin resimlerin tek renk, yani resim bile kullanamasan color.red, color.black ile yapilabilirdi.


Mesajı Yazan: cicjoe
Mesaj Tarihi: 18 Mayıs 2010 Saat 22:11
pcmaker hocam, gozunuzden kacmis galiba o yolu da gosterdim yazimda =)

pictureboxadi.Image = Properties.Resources.kirmizi

hatta alintinizda o kisim var =)

istersen switch ile tek tek kontrol ederekde yapabilirsin
pictureboxadi.Image = Properties.Resources.kirmizi //noktayi koyunca sana oneri yapar.


Mesajı Yazan: taneryilmaz
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2010 Saat 01:06
Tamam hocam kusura bakmayın ilk başta belirtmiştim daha acemi bir c# cıyım yardm larından dolayı cicjoe ye teşekkürler programı pictureboxadi.Image = Properties.Resources.kirmiz şeklinde yaptım hiç sorun olmadı

şimdi sorun şu 1. sonuc 0<100 arası ise mesela 87Ohm yazacak 1000<1000000 arası ise 876Kohm yazacak 1000000<1000000000 arası ise 75.4 MOhm şeklinde labelsonucta göstermek istiyorum bu nu nasıl yapabiliriz ?


Mesajı Yazan: cicjoe
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2010 Saat 06:40
string ohm = string.Empty;
if (sonuc > 1000 && sonuc < 1000000)
{ ohm = (sonuc / 1000).ToString() + " Kohm"; }
else if (sonuc > 1000000) // artik nereye kadar giderse
{ ohm = (sonuc / 1000000).ToString() + " Mohm"; }
else
{ ohm = sonuc.ToString() + " ohm"; }

labelsonuc.Text = ohm;

-------------


Mesajı Yazan: PcMaKeR
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2010 Saat 09:00
Orjinalini yazan: cicjoe

pcmaker hocam, gozunuzden kacmis galiba o yolu da gosterdim yazimda =)

pictureboxadi.Image = Properties.Resources.kirmizi

hatta alintinizda o kisim var =)

istersen switch ile tek tek kontrol ederekde yapabilirsin
pictureboxadi.Image = Properties.Resources.kirmizi //noktayi koyunca sana oneri yapar.
kusura bakma yav kafa bir milyon oluyor hergün sildim mesajımı ;)

-------------
http://pcmaker.net/ - programlama - pcmaker.net


Mesajı Yazan: taneryilmaz
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2010 Saat 00:29
Tekrar merhaba program çok güzel oldu şimdi bir şey daha sormak istiyorum
bir butona bastğımda messagebox  ta uzun bir yazı yazdırıyorum bu yazıyı  satır satır nasıl yazdırabilrim mesela:

Taner YIlmaz
OSmaniye KAÜ
2*--*********
*********
gibi
 yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler

eğer isterseniz proğramı ve son hali ile açık kodlarını da burada yayınlaya bilirim


Mesajı Yazan: taneryilmaz
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2010 Saat 01:36
Arkadaşlar belki başkasına gerek olur  biraz önceki sorumun cevabını

http://www.csharpnedir.com/forum2/printer_friendly_posts.asp?TID=7869 

da buldum
 şöyle olması lazım imiş

string yazi="Merhaba \n Dünya";
MessageBox.Show(yazi);








Mesajı Yazan: mrtcnplt
Mesaj Tarihi: 29 Şubat 2012 Saat 23:11
Bana Bi Yardımcı Olurmusunuz Yapamadım ????


-------------
http://mrtcnplt.tr.gg/


Mesajı Yazan: kubraa
Mesaj Tarihi: 05 Mayıs 2014 Saat 21:42
Bu programda "kullanıcı girmiş olduğu değerin rengini öğrenebilecek"
örneğin 12000 sayısını girdiğimizde hangi renk olduğunu yazması lazım nasıl yapabilirim lütfen yardımm

-------------
hellee



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info