Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kütüphane Otomasyon

Nereden Yazdırıldığı: C#nedir?com
Kategori: C# / .NET
Forum Adı: Visual C#
Forum Tanımlaması: C# diliyle görsel programlama
URL: http://www.csharpnedir.com/forum2/forum_posts.asp?TID=37880
Tarih: 17 Eylül 2014 Saat 08:29
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: Kütüphane Otomasyon
Mesajı Yazan: ChhuuccK
Konu: Kütüphane Otomasyon
Mesaj Tarihi: 07 Nisan 2011 Saat 23:33
Merhaba;

Deneme amaçly bir kütüphane otomasyonu yaptym her türlü görü?e açy?ym. Eksiklikleri yada olmasyny istedikleriniz söylebilirisiniz... :) ( Saat Problemi Giderilmi?tir )

http://rapidshare.com/files/456385508/Kutuphane_Otomasyon.rar - Rapidshare'dan Yndir
http://hotfile.com/dl/113698407/76202be/Kutuphane_Otomasyon.rar.html - Hotfile'dan Yndir


Programdan Görüntüler


Ekle Menüsü
    
Çykart Menüsü

Düzenle Menüsü

Hakkynda

Mesaj Gönder


-------------
Sınavda 3 Yanlış Bir Doğruyu Götürüyorsa, Hayattada Bir Yanlış Tüm Doğruları Götürür...



Cevaplar:
Mesajı Yazan: ChhuuccK
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2011 Saat 01:12
Bakan yokmu???

-------------
Sınavda 3 Yanlış Bir Doğruyu Götürüyorsa, Hayattada Bir Yanlış Tüm Doğruları Götürür...


Mesajı Yazan: pinkcoral
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2011 Saat 01:13
tasarymyny be?enmedim görsellere önem ver biraz...


Mesajı Yazan: ChhuuccK
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2011 Saat 01:16
Tasarymym kötü ne yazakki ama vaktim oldu?u zaman tasarymyda düzeltmeye çaly?ycam

-------------
Sınavda 3 Yanlış Bir Doğruyu Götürüyorsa, Hayattada Bir Yanlış Tüm Doğruları Götürür...


Mesajı Yazan: mavi_anka_01
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2011 Saat 01:52
Bence üyelik sistemi de olmaly. Bende böyle otomasyon hazyrlamy?tym.
Üye gelip istedi?i kitaby alabilmeli. Kitaby verme ve teslim alma tarihi belirtilmeli. Teslim alma tarihi geçen üyeler için uyary sistemi yapabilirsin. Örne?in datagridde listeleyip kitaby zamanynda teslim etmeyenleri en basit ?ekliyle kyrmyzy ile belirtebilirsin...

Kitabyn barkod numarasy elle mi giriliyor? Elle giriliyorsa bunun yerine barkod okuyucu kullanabilirsin...

Kitaplaryn listelemesini datagridle yapabilirsin. Her bir sütunun üstüne denk gelecek ?ekilde textboxlar koyarak textchanged ile arama yaptyrabilirsin. örne?in "Fen teknolojileri" kitabyny ararken "fen" yazdy?ym an (butona basmaksyzyn) Fen ile ba?layan kitaplary listeleyebilmeli... Gridde kitabyn üstüne çift tyklady?ym zaman farkly bir form açylarak "Sil, Düzenle" gibi i?lemlerrin onra yapylmasy daha kullany?ly olabilir.

Kitaplaryn yerlerini belirtebilirsin. Örne?in A isimli kitapçyk hangi Kitaplykta kaçyncy rafta yer alyyor. Kitaby nokta aty?y ile bulmak çok daha kolay olur.

Amacym sana akyl vermek de?il üstadym. Yanly? anlama lütfen. Biraz fazla abartmy? olabilirm ama ben böyle bir programy kullanacak olsaydym bir kullanycy olarak bu özelliklerinde olmasyny isterdim :)

Çaly?malarynda ba?arylar...


-------------
^^G_ü_V_e_N^^


Mesajı Yazan: palaska
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2011 Saat 14:37
tarih yerine neden masked textbox kullandyn??


Mesajı Yazan: siyah_inci
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2011 Saat 16:46
Orjinalini yazan: palaska

tarih yerine neden masked textbox kullandyn??

evet takvim ?eklindeki combobox çok daha ?yk durur adyny hatyrlamyyorum ama...

Ayryca ne amaçla yaptyn tam kestiremedim biraz laubali (ya da abartyly my desem tam kelimeyi bulamadym) yazylar var :) Programlarda ciddiyet olmasy gayet iyi olacaktyr...


Mesajı Yazan: ChhuuccK
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2011 Saat 20:20
Programy kendimi geli?tirebilmek amaçly yaptym. Yapabildi?imi yaptym sizlere sundum sizlerinde görü?ünü alarak ona göre ne eksiklerim var ona bakyyorum ve onlary tamamlamaya çaly?yyorum bi nevi stajyer gibi :)

-------------
Sınavda 3 Yanlış Bir Doğruyu Götürüyorsa, Hayattada Bir Yanlış Tüm Doğruları Götürür...


Mesajı Yazan: ChhuuccK
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2011 Saat 20:24
Orjinalini yazan: palaska

tarih yerine neden masked textbox kullandyn??


Aslynda datatimepicker kullanyyordum ama veriyi düzeltmek için çekti?im zaman sonunda "00:00:00" ekliyordu onu halledemedim o yüzden maskedtextbox kullandym ama onada bir çözüm aryyorum

-------------
Sınavda 3 Yanlış Bir Doğruyu Götürüyorsa, Hayattada Bir Yanlış Tüm Doğruları Götürür...


Mesajı Yazan: ChhuuccK
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2011 Saat 23:40
Orjinalini yazan: mavi_anka_01



Bence üyelik sistemi de olmaly. Bende böyle otomasyon hazyrlamy?tym. Üye gelip istedi?i kitaby alabilmeli. Kitaby verme ve teslim alma tarihi belirtilmeli. Teslim alma tarihi geçen üyeler için uyary sistemi yapabilirsin. Örne?in datagridde listeleyip kitaby zamanynda teslim etmeyenleri en basit ?ekliyle kyrmyzy ile belirtebilirsin... Kitabyn barkod numarasy elle mi giriliyor? Elle giriliyorsa bunun yerine barkod okuyucu kullanabilirsin... Kitaplaryn listelemesini datagridle yapabilirsin. Her bir sütunun üstüne denk gelecek ?ekilde textboxlar koyarak textchanged ile arama yaptyrabilirsin. örne?in "Fen teknolojileri" kitabyny ararken "fen" yazdy?ym an (butona basmaksyzyn) Fen ile ba?layan kitaplary listeleyebilmeli... Gridde kitabyn üstüne çift tyklady?ym zaman farkly bir form açylarak "Sil, Düzenle" gibi i?lemlerrin onra yapylmasy daha kullany?ly olabilir.Kitaplaryn yerlerini belirtebilirsin. Örne?in A isimli kitapçyk hangi Kitaplykta kaçyncy rafta yer alyyor. Kitaby nokta aty?y ile bulmak çok daha kolay olur.Amacym sana akyl vermek de?il üstadym. Yanly? anlama lütfen. Biraz fazla abartmy? olabilirm ama ben böyle bir programy kullanacak olsaydym bir kullanycy olarak bu özelliklerinde olmasyny isterdim :)Çaly?malarynda ba?arylar...


Ylk önce önerilerin için çok te?ekkür ediyorum :)
Bu yorumun bana yarary oldu diyebilirim çünkü programlary hep kendim için yazyyordum kodlary unutmamak için bu programda kendimi denemek amaçly bir program herhangi bir firmaya vs yerlere vermicem zaten çok çok daha iyileri varken benim programyma kalmazlar :D Yani dedi?im gibi bu program kendimi geli?tirmek amaçly barkod okutma demi?siniz o kodlary bilmiyorum ama bulurum bulsamda evde okutma imkanym yok daha 17 ya?ynda bir lise ö?rencisiyim elimden bu kadary gelebiliyor ama universiteye gitti?imde bamba?ka olucak :))

Yyi günler :) Tekrar te?ekkür ederim :)

-------------
Sınavda 3 Yanlış Bir Doğruyu Götürüyorsa, Hayattada Bir Yanlış Tüm Doğruları Götürür...


Mesajı Yazan: m87fatih
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 04:42
Çok ?anslysyn liseli. Biz 17 ya?yndayken bilgisayar yoktu internet yoktu Türkiye'de. (fazla my abarttym) :D
En azyndan ben 17 ya?yndayken programlama nedir hiç bilmezdim. Tabi ki "?artlar" meselesi... ?anslysyn ve bunu iyi de?erlendiriyoruz, haddim olmayarak tebrik ederim.

Öneri olarak ?unu söyleyebilirim:

Kitap çykarma bölümünde çift tyklama yerine sadece tek tykla seçme durumda çykarma yapabilirsin.

GÖrünürlü?ünü iptal etti?in labeller kullanmak yerine sadece string kullanmak daha mantyklydyr.
Hatta bir veriyi kullanmak için onu illa ki ba?ka bir ?eye e?itlemene gerek yok.

Mesela çykarma kysmynda, sql cümlesini ?u ?ekilde yazsan bence daha iyi olur:

delete from kitaplar where barkod like "datagridwiev.currentraw.Cells["Barkod"].Value.toString()";

Veritabany connection'yny her yerde tekrar tekrar tanymlaman gereksiz. Özellikle bu örnekteki gibi tek bir veritabany varsa. Bir defa di?er olaylaryn (buton tyklamanmasy vs.) dy?ynda tanymlarlarsan yeterli olurdu. Sonra istedi?in yerde kullanabilirsin.

Ben de C#'ta yeniyim diyeceklerim bu kadar. Ba?arylarynyn devamyny dilerim.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info