Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bindingsource.filter işlemi

Nereden Yazdırıldığı: C#nedir?com
Kategori: C# / .NET
Forum Adı: Visual C#
Forum Tanımlaması: C# diliyle görsel programlama
URL: http://www.csharpnedir.com/forum2/forum_posts.asp?TID=41442
Tarih: 20 Eylül 2014 Saat 16:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: Bindingsource.filter işlemi
Mesajı Yazan: isahbaz
Konu: Bindingsource.filter işlemi
Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2011 Saat 17:41
Arkadaşlar merhaba,

En basit şekli ile bir bindingsource'dan beslenen DataGrid üzerinde filtreleme işlemi yapmak istiyorum,  ve aşağıdaki gibi deniyorum ama bir türlü olmadı/olmuyor, 

1. Ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum?

2. Birşeyi eksik mi yapıyorum ?

kod:
 bindingsourcestoktakipliste.Filter="maladi= 'Elma' ";

2. sorudan kastım bu işlemden sonra bir kod yazmam gerekiyor mu??

bir türlü olmadı...
Sanki filtreleme işlemini yapıyor ancak grid kendini güncellemiyor....
Herkese Kolay gelsin..

not: Bakmadığım yer kalmadı...



Cevaplar:
Mesajı Yazan: YasinORUC
Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2011 Saat 17:49
DatagridView'ın source'unu yeniden verdin mi?


Mesajı Yazan: isahbaz
Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2011 Saat 17:51
Selam Yasin,

Evet verdim , ama olmuyor....

this.datagrid.DataSource = bindingsourcestoktakipliste;

 hatta refresh bile yaptım ...



Mesajı Yazan: YasinORUC
Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2011 Saat 17:58
bindingsourcestoktakipliste.Filter="maladi like 'Elma'; şeklinde dene bir de :)


Mesajı Yazan: isahbaz
Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2011 Saat 18:01
Hayır Yasin bu da değil ...!

Hatta acaba Sutun adını yanlış mı yazıyorum diye "maladi" yerine datagrid.Columns[1].Name bile yazdım...

Bana olmuyor, acaba grid tepki mi vermiyor diye düşündüm ve bir butona
bindingsourcestoktakipliste.Clear();
yazdım , evet temizledi yani tepki verdi...


Ama sonuçta sanki olay yine grid de bitiyor, ben kryton componentlerini kullanıyorum , etkisi olur mu ki acep???


Mesajı Yazan: YasinORUC
Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2011 Saat 18:04
Emin ol vardır bir sorun :) bu harici komponentler her zaman sorun çıkarır bir şekilde, komponent i ve hatayı araştırırsan mutlaka vardır daha önce karşılaşmış birisi...


Mesajı Yazan: isahbaz
Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2011 Saat 18:05
dur bakalım normal bir datagridview koyayım çalışacak mi?? Sonucu sana bildiririm :)



Mesajı Yazan: isahbaz
Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2011 Saat 18:07
Yok normal bir DataGridView Koydum aynısı , bana mısın demiyor...:)



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info