Bu site emekli olmuştur. Arşiv amaçlı olarak BT AKADEMİ sponsorluğunda yayın hayatına devam etmektedir.




C#nedir?com
 
Site İçi AramaSİTE İÇİ ARAMA
Üye Girişini AçÜye GİRİŞİ
Üye girişi için tıklayın.
Kullanıcı Adı
Şifre
 
Beni her zaman hatırla
Bir hafta boyunca kullanıcı bilgilerinizi kullanıcı çıkışı yapana kadar hatırlar. (Paylaşılan bilgisayarlarda önerilmez.)
 
Şifremi / Kullanıcı Adımı unuttum.
 
.net TV RSS GÜNCEL MAKALELER
emre TAŞ
Başlangıç
emre TAŞ
yazının devamı >
Hüseyin Çelik
Captcha ve Captcha'nın OCR ile analizi
Hüseyin Çelik
yazının devamı >
Önsel Akın
NHibernate
Önsel Akın
yazının devamı >
Mehmet Sencer Karadayı
Lightswitch' e Giriş
Mehmet Sencer Karadayı
yazının devamı >
emre TAŞ
Başlangıç
emre TAŞ
yazının devamı >
Makale Gönder Bende Yazmak İstiyorum
.net TV RSS.NET TV
Android OS Üzerinde Yazılım Geliştirme Android OS Üzerinde Yazılım Geliştirme - Kubilay Kulaoğlu
Android ile Programlamaya Başlangıç Android ile Programlamaya Başlangıç - kubilay Kulaoğlu
WPF-Chart  Kontrolü WPF-Chart Kontrolü - Görkem Sezgin
Silverlight'a Temel Bakış Silverlight'a Temel Bakış - Görkem Sezgin
Linq Teknolojisi Linq Teknolojisi - Görkem Sezgin
Video Gönder Bende Yayınlamak İstiyorum
anketAnket
.NET Yeniliklerini Takip Etmek Sizin İçin Nekadar Önemli ?


Diğer anketler ve sonuçları için tıklayın.
  Diğer Herşey
Sponsorlar
BT Akademi
Medya Portakal
Video Hosting Sponsoru
Csharpnedir.com bir Ineta üyesidir
Uzman Abi
Her Yönüyle C# - Sefer Algan
 
SQL Server 2000 Reporting Services Eğitimi - Ankara
Microsoft'un SQL Server 2000 ve sonraki sürümleri üstünde çalışan rapor geliştirme ortamı, Reporting Services halihazırda SQL Server lisansı olanlar için ücretsiz. Verivizyon.com, Ankara'da düzenlediği bir eğitimle, bu güçlü ve ekonomik rapor geliştirme ve dağıtım ortamını geliştiricilerin dikkatine sunuyor.
Microsoft SQL Server Reporting Services, sunucu kapsamlı rapor paltformları sağlayarak, işletmelerin iş ve istihbarat vizyonunu genişleten yeni bir araç olarak karşımıza çıkmakta. Microsoft SQL Server 2000’’ın entegre bir parçası olan Reporting Services ürünü, organizasyon içinde veya birkaç organizasyon arasında raporların yazılması, yönetilmesi ve ulaşımı için anlaşılır ve uygulaması kolay sunucu-tabanlı platformlar sağlamakta.

Rapor Servisleri sayesinde Oracle, OLEdB, ODBC, SQL Server gibi çok çeşitli veri kaynaklarına bağlanıp istediğiniz tablodaki bilgileri istediğimiz bir kritere göre raporlayabilir bu raporların her girdiğimizde tekrar oluşmasını yada tamponlanarak çağrılmasını veya belli aralıklarla oluşturulup saklanmasını ve istendiğinde hızlı bir şekilde hazır raporun sunulmasını; bu hazır raporun ortak bir dosyaya kopyalanmasını veya mail yoluyla istediğimiz kişilere yollanmasını sağlayabilirsiniz. Raporların sonuçları sadece html olarak değil istenildiği takdirde pdf, Excel, tiff, csv, XML, e-posta olarakta kullanıcıya sunulabilmekte.

Reporting Services’’de bir raporun yaşam döngüsü üç aşamada ele alınmakta: Yazım,Yönetim ve Dağıtım.


kaynak: Microsoft
Yazım aşamasında : Raporu yazan kişi rapor bilgisini ve sunumunu Visual Studio .NET (Report Designer) ya da XML tabanlı Rapor Tanımlama Dili’’ni (RDL) kullanan üçüncü parti tasarım araçlarından yararlanarak oluşturabilmekte. Yazım aşamasında OLEDB, ODBC ve XMLA data kaynaklarına girişte ADO.Net ile yönetilen data sağlayıcısı kullanılarak Matris,Tablo, Liste, Grafik görünümünde raporlar alıanabilir. Raporlara ayrıca resim ve text ekleyerek daha anlşılır ve görsel tasarımlar yapabiliriz. Raporlarımıza başlık ve dipnot ekleyebiliriz. Ayrıca raporlarımızın default yada kullanıcın belirliyebileceği parametrelere göre çalışmasını ve kullanıcının rapor üzerinde filtreleme yapabilmesini sağlayabilirsiniz.

Yönetim aşamasında : Rapor servisinde yayınlanan raporların Report Manager kullanılarak istendiğinde çalışma zamanlı olarak, belli aralıklarla önbellekte tutularak ön bellekten gelmesini sağlayarak veya belirli bir takvime bağlı olarak enstantane alınıp history(geçmiş) tutulmasını ve buradan sunulabilmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca .rdl uzantılı raporun içeriğini ve kodlarını değiştirmeden (değiştiremeden) parametrelerin değerleri ve kullanılan dataset ile datasetin oluşturulmasında belli bir kullanıcı adı ve şifre ile yetkilendirilmesini sağlayarak çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Dağıtım aşamasında: SQL Server Reporting Services, raporların isteğe bağlı ya da belirli bir koşula veya zaman göre ortak klasörde yada e-mail yoluyla sunulmasını sağlanabilmekte. Sunulacak dosya ister mail yoluyla gönderilsin, isterse paylaşılmış klasör üzerinden yayınlansın html, pdf, Excel(xls), Resim(tiff), csv, XML gibi formatlarda alınabilmekte.

En son Service Pack 2,0 ile desteklenen ürün hakkında, Verivizyon.com Ankara’’da bir eğitim düzenliyor. ürün hakkında daha fazla Türkçe makale okumak veya Eğitim hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için verivizyon.com ’’a gözatabilirsiniz.

 
  • Yazılan Yorumlar
  • Yorum Yaz
Bu konu hakkında yayınlanan yorum bulunmamaktadır.
"Yorum Yaz" tabını kullanarak sizde yorumlarınızı yazabilirsiniz.
Yorum yazabilmek için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi için tıklayın.
Üye değilseniz Üyel Ol linkine tıklayarak üyeliğinizi hemen başlatabilirisniz.
 
SON 10 Haber
» Uygulama Geliştirme Yarışması
» Microsoft Yazılım Teknolojileri
» BT Akademi Eğitim Takvimi
» BT Akademi Ankara'da
» BT Akademi’den MCPD Eğitimi...
» MVC Eğitiminde Kampanya
» İş İlanı : Avenn Group
» IT Proje Yönetimi
» ASP.Net MVC Framework Semineri
» Silverlight 3.0 Programı